Selvangivelsen 2006 i boks!

Whohoo! Levert inn flere timer før fristen går ut! Jeg har imponert meg!

Forenklet selvangivelse er noe riktig smart noe. Det er bare å sjekke at tallene ser sånn omtrentlig riktig ut, og si i fra om det. Nå er det til og med snakk om at du skal slippe å si i fra. Sånn vil gjerne jeg ha det, også. Men etter som jeg er selvstendig næringsdrivende, slipper jeg nok ikke så lett — her må vi til med gammelmåten.

Det vil si, den ordentlige gammelmåten på bildet, med penn og papir, den brukes bare til forsiktig kladding, da. Etter som jeg hadde innleveringsfrist i dag, er det selvfølgelig den elektroniske utgaven vi snakker om, den som vi leverer på altinn.no.

Altinn er en tjeneste jeg har blandede følelser for, og erfaringer med, men jeg må si meg enig med Eirik i at det begynner å virke som det skal. Og så setter jeg stor pris på å få så greie kopier av skjemaene mine, i PDF-format. Sparer mye hylleplass! Hvis nå Altinn kunne bli litt flinkere med advarsler og slikt, hadde det vært kjekt (jeg trengte liksom ikke advarsel hver gang jeg lukket selvangivelsesskjemaet, men kunne gjerne fått en liten advarsel før jeg i vanvare slettet hele næringsoppgaven min, og dermed måtte føre inn alle fire sider i den på nytt …).

Men, men; stort sett fornøyd. Det eneste jeg trenger nå, er en psykolog til å fortelle meg hvorfor jeg absolutt må vente til siste liten med selvangivelsen. Er det i håp om at noen skal finne ut at jeg ikke trenger å levere den inn? At likningskontoret legges ned? Eller tror jeg at jeg jobber mer effektivt under press?

4 tanker om “Selvangivelsen 2006 i boks!

  1. Jeg slo deg med opptil flere dager, så jeg var nesten flink i år. Leverte på onsdag kveld.

    Jeg hadde helt vanlig selvangivelse, men ettersom jeg var på Filippinene i stort sett hele april hadde jeg fått utsettelse til nå. Jeg hadde sjekket det jeg kunne før jeg dro, så det var lite sjekking igjen. Alikevel så ble det gjort helt på tampen.

    Tror det er en naturlov at selvangivelser SKAL leveres i siste liten.

  2. Klart den skal gjøres i siste liten. Noe annet ville være som å levere lottkupongen lenge før lørdag. Eller forhåndsstemme ved stortings- og kommunevalg. Uhørte ting, alle sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.