Hvordan overvinne influensaen

Landet ligger nede i infuensainflammasjon, og her i huset har over halvparten av husstanden holdt horisontalen i kortere eller lengre tid. Jeg var glad så lenge jeg holdt meg frisk, men på torsdagen våknet jeg med merkbart svekket almentilstand, og så for meg noen dager fulle av snørr og tårer. Men jeg ville ikke gi meg uten kamp!

På torsdags ettermiddag skulle jeg nemlig til Saltstraumen hotell på et representantskapsseminar. Slike blir vanligvis veldig hyggelige i tillegg til at de er interessante, så jeg tok med meg mitt skrantende legeme for å prøve meg.

Etter møter gjennomført med god hjelp av Pinex, fikk vi beskjed om at badestampen var varma opp. Jeg kom til at utendørs, glovarm badestamp kombinert med kald pils i friske, nordnorske kuldegrader etterfulgt av ei badstu på litt over nitti grader kunne gjøre to ting med meg i den formen jeg da var:

  1. Det kunne gjøre meg frisk, eller
  2. ta livet av meg.

Etter badet følte jeg med bedre enn jeg hadde gjort på hele den dagen, og da jeg våkna på fredagen, var jeg faktisk helt pigg!

Jeg skal ikke avlyse influensaepidemien på egne vegne helt ennå, altså — det er god tid å bli syk på ennå — men kuren anbefales på det varmeste enten den virker eller ikke.

4 tanker om “Hvordan overvinne influensaen

  1. Hehe, badestamp ute i kuldegrader høres ikke dumt ut, men jeg foretrekker heller den kalde pilsen 🙂
    En kald pils eller to, kan gjøre underverker 🙂

  2. Faktisk er varme det verste du kan oppsøke når du har forkjølelse eller influensa. Da er kulde mye bedre, for virus og bakterier trives ikke i kulde.

    Men jeg er enig med Lasse, badestamp i kaldt vintervært etterfulgt av badstu (og kanskje et snøbad) er i høyeste grad noe å anbefale, åkkesom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.