Mobilt Internett via bluetooth i Ubuntu Linux

Tidligere har jeg tatt for meg hvor latterlig enkelt det er å koble seg opp på Internet med en USB-kabel og en Sony Ericsson mobiltelefon. Det er sikkert like enkelt med andre mobiltelefoner, jeg har bare ikke noen andre tilgjengelig å teste med. I dag skal jeg skrive litt om hvor lett det er å koble opp uten kabel.

Dette forutsetter jo at du har en mobiltelefon som kan kobles opp mot nettet, og at både denne og PC-en du ønsker å bruke har bluetooth. For de fleste av oss, er vel dette «standardutstyr» etter hvert. I tillegg må du jo ha et telefonabonnement med mulighet til nettilkobling. For meg, som har et standard Telenor-abonnement, er jo dette inkludert, og koster maks ti kroner dagen.

Tilkoblingen er liketil: Slå på bluetooth på både telefonen og datamaskinen. Klikk på bluetooth-ikonet på panelet (se bildet) og velg «Konfigurer ny enhet». Da får du opp en liste som denne under her.

Finn telefonen din i listen (er det mange telefoner der, og du ikke er sikker på hvem som er din, går det an å prøve seg fram, eller flytte på seg). Merk den og velg «Fremover». Så er det noen spørsmål å svare på, du må legge inn en PIN-kode og muligens fortelle på telefonen at datamaskinen skal kunne bruke telefonen som modem, men dette kan nok variere litt fra telefon til telefon. Uansett, når du er ferdig med dette, vil du få opp et nytt valg på «nettverkstilkoblingsmenyen» i panelet:

Merk her at det ikke er den tilkoblingen som heter C702 som er telefontilkoblingen, på tross av at det er modellnummeret på telefonen min. Denne tilkoblingen bruker jeg når telefonen er koblet til via kabel. Nei, det er tilkoblingen med det litt merkelige navnet med mange tall og «PANU» til slutt som skal brukes. Dette navnet vil sikkert variere med telefonen din.

Når jeg klikker på den tilkoblingen, så spør telefonen om maskinen skal få lov til å koble seg til Internett (dette er konfigurertbart i telefoninnstillingene), og hvis jeg tillater dette, er jeg på nett, så sant jeg har mobildekning.

Jeg sier som jeg har sagt før: Tenk om alt hadde vært like enkelt som Linux!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.