Bålpannen «Risør»

Etter at enkelte har mistenkt meg for å tenne bål i parabolantenna etter å ha sett bildet av pølsebålet i mobilbloggen min, tenkte jeg det var på tide å presentere siste nyanskaffelse: Risør utepeis.

Jeg har sett mange slike grill/bålplass-komboer, men felles for dem alle er at de har kosta en arm og et bein eller deromkring. Det var derfor jeg var veldig glad da jeg fant bålpannen «Risør» i min lokale Europrisbutikk.

Bålpanna er som en parabol i størrelse og utforming, det skal innrømmes — men der stopper likhetene. Den har tre solide bein og en liten rist i bunnen for å få luft inn under bålet. Den ble levert med gnistfanger (se det første bildet) og en grillrist som du ser på det siste. Grillristen er 60 cm i diameter. Det blir ikke varmere rundt den enn at isen berga under den etter mange timers grilling i dag, så den har nok ikke noen strenge krav til underlag. Den holder seg også så kjølig at det er mulig å flytte på den selv om det er et lite bål igjen i den. Nyttig hvis du griller i innkjørselen, og plutselig får bruk for bilen …

Den er enkel og grei, og i og med at det var Europrisvare, kosta den ikke mer enn noen hundre kroner. Var det 699,- kanskje? Perfekt for «stor grilling», et lite pølsebål eller et stemningsfylt bål å dele en liten flaske god vin rundt en litt kjølig kveld. Hvis du trenger noe som virker, og ikke har noe behov for å imponere naboene veldig, anbefales «Risør» utepeis på det varmeste (unnskyld!).

1 tanke om “Bålpannen «Risør»

  1. De hendige av oss (som i tillegg har sveiseutstyr, oljetønner, stålstenger, vinkelsliper, hammer, målebånd osv. liggende lett tilgjengelig) bretter sammen en tilsvarende sak av en gammel oljetønne og litt rustfritt 6mm stål.

    Pris: ca. 50,- sek. I rene utgifter da. Så kommer de to timene det tar å lage saken, «noen» bygge-pils og annet i tillegg. Når jeg tenker over det blir nok «parabolen» din totalt sett billigere 😛

    Dog: Selv om din løsning er veldig mye finere å se på er jeg ikke sikker på om pølsene du griller blir så mye bedre 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.