Ja til radio!

Jeg er glad i radio, og ønsker i utgangspunktet en digitalisering av radionettet velkommen. Jeg har et par DAB-radioer som jeg er veldig fornøyd med, og nyter det økte kanaltilbudet og den stabile lydkvaliteten.

Men det er en ting jeg har savnet i DAB-verdenen: Friheten til å lytte på radio der jeg vil. DAB-radioer er store, de jeg har sett har bare unntaksvis hatt batterimulighet, og de har vart kort tid på batterier. Men nå har jeg funnet en radio for meg: Sangean DPR-34 Plus.

Dette er en bitte liten (56×102 x 22mm) portabel DAB+/DAB/FM RDS mottaker med innebygget, oppladbart batteri. Med pianolakkfinish ser den delikat ut, den er lett nok til å ta med seg over alt (120g) og med et stort og tydelig display med bakgrunnsbelysning kan den brukes under alle forhold. En perfekt sak å putte i sekken, med andre ord, og med en egen låse-knapp slipper man at den slår seg på i sekken og er tom for batteri når du trenger den.

Den skal ha en batteritid på 12-15 timers bruk mellom lading, og ut i fra hva jeg har sett hittil, kan det se ut til å stemme bra. Den bruker naturlig nok mer batteri når jeg bruker høyttaleren enn hvis jeg kobler til et headsett, og uten at jeg har prøvd det, vil jeg anta at batteritiden vil bli mye bedre med FM-avspilling enn med DAB. Den lades på fire timer, eller mer dersom du bruker den samtidig som den lades. Strømforsyningen leverer 5V/500mA, og det er litt irriterende at de ikke har lagt med en USB-lader istedet for den laderen som er med. Her spørs det om det ikke blir litt lodding etter hvert.

Lyden i den Innebygde høyttaleren er naturligvis noe begrenset, men den er akseptabel for lytting til stemmer, nyheter og slikt. Skal du nyte musikk, er det nok lurt å koble til eksterne høyttalere eller et sett hodetelefoner. De medfølgende «øre-pluggene» var slettes ikke ille, men jeg foretrekker mine Koss Porta Pro hodetelefoner, som ga glitrende lyd sammen med denne lille karen. Jeg prøvde den også mot mine aktive d’feldt audioengine 5 høyttalere, og ble positivt overrasket.

Navigasjonen er grei nok og intuitiv, selv om de med fordel kunne ha kostet på seg en knapp til, det blir litt i overkant mye å holde orden på med den ene multifunksjonsknappen. Volumkontrollen er et sett med pluss- og minusknapper, med mange nok nivå til at det er mulig å finne akkurat det man trenger. Den virker til å være ganske følsom, og tar inn radio i stort sett hele huset mitt uten at jeg engang trenger å trekke ut den innebygde teleskopantennen.

Jeg er altså temmelig storfornøyd med miniradioen min. Synd, selvfølgelig, at den ikke har utbyttbart batteri, men moderne Lithium-Ion batterier pleier å ha en ok levetid, så jeg satser på at batteriet holder seg til jeg uansett får lyst til å bytte den ut!

Anbefales!

2 tanker om “Ja til radio!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.