Jeg har fått pepper

Sannelig på tide, regner jeg med at enkelte mener. Men her er det altså ikke snakk om at noen har lest meg leksen, ei heller at jeg har feiret 30-årsdag som singel (Jeg var gift da jeg feiret tredve, og det er lenge siden). Her er det snakk om krydderet pepper.

Pepper er ikke bare ett krydder. Det er to: Den typen du kjøper fin- eller grovmalt på glass, og den typen du kverner selv. Den første er ok på speilegg – i alle fall hvis den ikke har stått i skapet så lenge – mens den andre typen hever det meste av mat opp minst et par hakk på smaksstigen hvis den brukes med forsiktighet.

Når man skal ha nykvernet pepper, er det en ting som er tvingende nødvendig: En god pepperkvern. Jeg har hatt en pepperkvern i mange år, en som er veldig fin, men egentlig ikke så veldig god. Derfor har mye pepper blitt knust i morter, med hammer og i kaffekvern. Og for en tid tilbake ble jeg sterkt plaget av akutt sjalusi da jeg fikk se Synnøve (jepp, hun med rosene) sin batteridrevne pepperkvern – med lys! Jeg har sett noen slike på butikker i ettertid, men de har vært litt for råflotte til å kjøpe til seg selv. Savnet har likevel vært merkbart.

Så plutselig en dag – helt utenom jul og bursdag – lå det en pakke til meg i postkassen. Fra den samme Synnøve. Min sjalusi har tydelig vært merkbar også for de rundt meg – for i pakken fant jeg min helt egen batteridrevet pepperkvern. Med lys! Tusen takk, Synnøve. Gjett om baccalaoen skal pepres godt neste gang dere kommer på besøk!

3 tanker om “Jeg har fått pepper

  1. Kombinasjonen elektrisk pepperkvern med lys og små gutter har erfaringsmessig også en tendens til å resultere i sterkt krydret mat. 🙂 For å bruke et saklig argument: det er faktisk veldig kjekt med en kvern som bare krever en hånd når du lager mat. Vår er blitt helt uunnværlig.

  2. Bare hyggelig, Lasse! Det har ikke vært noe galt med baccalaoen din, snarere tvert i mot, det er noe av det beste jeg får! Men jeg tenkte på all den gode maten du serverer oss når vi kommer på ferie, og fant ut at du fortjente en liten overraskelse. Og så har jeg jo skjønt at du synes min kvern er tøff, da….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.