Julekveld sånn litt på forskudd

Tangent Quattro Jeg er veldig glad i å høre på radio, men her jeg bor, er det ikke så veldig mye radio å velge blant. Ikke får vi DAB på lenge, og kabel-TV-leverandøren leverer heller ikke flere radiokanaler enn strengt tatt nødvendig.

Internettradio er jo et selvfølgelig alternativ, men det er jo veldig tungvindt å fyre opp en PC for å kunne høre på radio. Derfor ble jeg skrekkelig glad da jeg fant Tangent Quattro på nettet. Dette er en radio som tar inn Internett-radio over husets trådløse nettverk. Den kan også brukes som en forsterker til en MP3-spiller, og skal også kunne spille musikk fra en lokal nettverksserver.

Nettverksoppsettet var helt rett frem, og radioen sleit ikke det minste med kryptering og slikt. Deretter kontakta radioen Reciva.com, og ga meg tilgang til de for tiden 8346 kanalene som er tilgjengelig der (hvorav godt over 100 norske). Radioen lister kanalene etter genre eller land, og søke etter kanaler i fritekst. Det er kun Recivas kanaler som er alternativene, men dersom du har en radiofavoritt som ikke finnes hos Reciva, skal visst de ta den inn på lista si hvis du spør.

Navigasjonen er enkel og rett frem, jeg greier meg for det meste med to knapper og et hjul. Det tar selvfølgelig litt tid å hente stasjonsnavn og buffre radiostrømmen, men det fungerer. Det eneste store drawbacket jeg finner med navigasjonsmulighetene, er at radioen bare har mulighet til å lagre seks presets. Å begrense seg til seks favoritter blant 8346 alternativ, er en uoverkommelig oppgave.

Radioen forstår MP3, Ogg, WMA, Real og det aller meste som Internettradiokanaler kan finne på å sende ut, og den er enkel å oppdatere firmware på, slik at jeg antar at nye format også vil kunne gjøres tilgjengelig på denne måten. Lydkvaliteten er helt grei, det er god, gammeldags radiolyd i den, og selv kraftig komprimerte strømmer høres helt greie ut.

Nettverksavspillingen fikk jeg ikke til å virke på første forsøk — radioen finner serveren og begynner å laste ned sanger, men blir ikke ferdig. Jeg vet at det er noen tegnsettproblemer med serveren min, og skal forske litt på om det ikke er der problemet ligger. Det er ikke så viktig for meg, jeg kjøpte den for å lytte til nettradiostasjoner, så uansett er jeg godt fornøyd.

4 tanker om “Julekveld sånn litt på forskudd

  1. Absolutt. Det å lete gjennom tusenvis av kanaler ble litt som å sitte med Tandberg-en på syttitallet og høre lyden av den store verden …

    Og den store verden er fremdeles ganske spennende!

  2. Gratulerer med ny radio. Den var jo kjempestilig. Vi kontemplerer også radio til oss selv i julegave i år. Vi får ta med denne også blant mulige kandidater:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.