Julespamstatistikk

En liten oversikt viser at kampen mot spammen i denne bloggen i alle fall ikke er på vikende front!

En del spam avvises på IP-adresser, med en liste som er laget av noen andre, men likevel er det en god del som kommer fram til siden min og får postet. Og juleaften og 1. juledag er det visst ekstra mye spamaktivitet.

Med det som i det hele tatt kom fram til bloggen min, gikk det slik:

 • Trackback: 271 spam mottatt; ingen sluppet igjennom og ingen falske positive.
 • Kommentarer: 24 spam mottatt; ingen sluppet igjennom og ingen falske positive.

Listen som antageligvis stopper det meste, skal jeg ikke ta æren for, men når det gjelder filtrene som stopper trackback- og kommentarspam, er dette helt egenutviklet. Bittelitt stolt!

6 tanker om “Julespamstatistikk

 1. Kunne du tenke deg å dele trackbackfilterene? Jeg har behov for det, men har ikke hatt tid til å sette meg ned ennå. Baserer det seg på god, gammeldags sjekking av input opp mot en liste du har laget, eller er det noe annet fancy sprell inne i bildet?

 2. Nå er sannsynligvis ikke båndbredde et problem for deg, men gjør du noe for å begrense båndbreddebruken fra spammerne? Du skriver at «en del spam avvises på IP-adresser». Skjer dette med total utestengelse eksempelvis med .htaccess, eller antar du at alle kommentarer / trackbacks fra disse adressene er spam?

  Jeg hadde satt stor pris på om du kanskje skriver en bloggings om hvordan du løser spam-problemet rent teknisk. 🙂

 3. Martin: IP-adressefiltreringen skjer i .htaccess. Ellers vekter jeg hvert innlegg etter slikt som antall linker i innlegget, noen kjente spambegrep, om man har en epostadresse på gyldig format og slikt. Og så hvitelister jeg alle som har fått godkjent kommentarer før.

  Smarte spammere burde se en mulighet der, da – og dere som vanligvis kommenterer kan jo selge viagra så det står etter – men jeg håper ingen finner på å utnytte denne «featuren».

  Ellers skal du ikke se bort fra at det blir skrevet noe mer håndfast om dette – men det krever tid … 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.