La afghanerne få bli

Når vi tar i mot flyktninger fra land i krig, må vi la dem få bli til det er fred i landet de flykta fra. Bjarne Håkon Hanssen og Jonas Gahr Støre mener det er fred i Afghanistan nå. Jeg er ikke enig.

Mads Gilbert sa det så treffende i appellen han holdt på lørdag:

I løpet av de neste månedene, sendes det 6000 nye soldater fra NATO-land til å engasjere seg, som det heter, i kamphandlinger i Sør-Afghanistan. I neste uke reiser nye norske soldatkontingenter skammelig nok til Afghanistan, og jeg kan love dere at de blir ikke sendt med fly og en liten bærepose med eiendelene sine. De blir sendt tungt bevæpnet, tungt beskyttet, og med de beste våpnene som finnes. Hvorfor det? Jo, fordi Afghanistan ikke er trygt.

Skulle du et øyeblikk av deg sjøl få den impulsen at du vil dra til Afghanistan, og det er jo en god tanke, så er det som vår representant fra De grønne nettopp sa, Jonas Gahr Støres eget råd er – og jeg siterer fra hjemmesiden til UD: «UD fraråder reise og opphold i Afghanistan som ikke er strengt nødvendig.» Er det strengt nødvendig å sende disse afghanerne hjem? Nei, det er ikke strengt nødvendig.

Jeg fant denne appellen gjengitt på Tiramteatret

Og i dag vedtok SVs landsstyre heldigvis en uttalelse som sier at det må gis ny vurdering for de sultestreikende afghanske flyktningene, og at utsendelsene må stilles i bero inntil videre. Det er et skritt i riktig retning.

2 tanker om “La afghanerne få bli

  1. UDs reiseråd gjelder nordmenn. Jeg tror nok Afghanistan er tryggere for ikke-vestlige enn vestlige.

    Nå er egentlig denne diskusjonen irrelevant. Iflg FN strider hjemsendelsene med vedtekter og avtaler som Norge er forpliktet til å overholde. Vi kan ikke ha det slik at vi skal kritisere USA, som ikke en gang har forpliktet seg til å holde disse avtalene, når vi selv blåser i dem for å redde politisk prestisje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.