Legg ned Internet!

Dette er Elton Johns siste krav, og til «avisa» The Sun, forteller han hvorfor: Folk sitter jo bare hjemme og blogger og brenner plater med nedlastet musikk, framfor å møtes og skape noe selv!

Jeg kjenner meg bare delvis igjen i dette. Jeg mener, jeg har brent en plate eller to med nedlastet musikk i mitt liv, men generelt synes jeg musikk i fil-form er mye enklere å forholde seg til. Men når det kommer til det lille jeg har «skapt selv» av «kulturuttrykk», er det meste gjort alene foran en PC eller ved hjelp av andre duppeditter, og bare unntaksvis i møte med andre.

Men nå ble jeg aldri noen profesjonell kunstner, da — i motsetning til Sir Elton. Og det er kanskje her vi ser kimen til hans teknologimotstand, det er levebrødet han er redd for:

Sales of Elton’s last album «The Captain & The Kid» were disappointing — it barely shifted 100,000 copies. And in the past Sir Elt has opposed illegal downloading of his music from the net.

100 000 solgte er kanskje ikke mye for mannen bak «Candle in the Wind», verdens mest solgte single, så dersom han tror at millioner av mennesker sitter og laster ned musikken hans gratis, kan han jo bli litt smågretten.

Men han skal bare ta det med ro. Jeg har i alle fall ikke lastet ned «The Captain & The Kid». Jeg tror ikke jeg kjenner noen andre som har gjort det heller. Det er heller ingen av mine venner som hittil har innrømmet å kjøpt denne plata. Når jeg tenker etter, kjenner jeg visst ikke noen som har snakket om Elton John siden den før nevnte overdådig kvalmende feiringen av sorgen rundt Prinsessen av Whales’ tragiske dødsfall.

Kanskje det er andre enn Det Store, Stygge Internettet som må bære skylden for the Rocket Mans falmede stjernestatus?

5 tanker om “Legg ned Internet!

  1. Lasse da! Du kan ikke mene at det finnes andre forklaringer på onde ting som skjer her i verden enn internett? Internett er roten til alt ondt… det vet alle. Det er til og med enkelt å bevise. Søker du på bombeoppskrift på google ser du at alt stammer herfra… Skulle ikke forundre meg om det er internett som står å spyr ut CO2 i bøtter og spann også. Vi kunne jo i alle fall slått av internett om natta — så det slapp å gå på tomgang. Heia Sir Elton!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.