Fauske kommunestyres julehilsen 2007

I kommunestyret den 13. desember foreslo den nye posisjonen bestående av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre å kutte i sosialhjelpsatsene, på tross av at alle partiene på Fauske med unntak av Høyre var enige om å øke dem til dagens nivå så sent som i sommer. Vi håper ingen ble forledet til å gi sin stemme til Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre på bakgrunn av denne saken, for i så tilfelle ble dere lurt.

Posisjonen har jo naturlig nok flertall, og fikk derfor redusert minstesatsen for støtte til de som har det tyngst økonomisk i denne kommunen.

Arbeiderpartiet, Felleslista og Sosialistisk Venstreparti mener i denne saken det samme etter valget som vi gjorde før, og stemte derfor selvfølgelig mot dette uverdige kuttet i støtten til de av oss som trenger det mest, og vårt alternative budsjett har inndekning for å opprettholde dagens norm for sosialhjelp.

Men det ironiske er at ingen i posisjonen kunne forklare hvorfor sosialhjelpen måtte reduseres. Det ble vist til statlige minstesatser, men vi kan ikke forstå hvorfor man er nødt til å følge de statlige minstesatsene , mens det før valget var riktig og viktig for Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre å ligge høyere enn disse satsene.

Ingen fra posisjonspartiene kunne heller fortelle oss hvilken innsparing dette skulle føre til. Snarere tvert i mot, det ble fremhevet fra posisjonen at dette ikke ville føre til noen innsparing i det hele tatt.

Så da lurer vi på Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre sine motiver i denne saken. Er det bare et signal man vil sende? Foreslår man å senke minstesatsen for stønad til de som har minst, bare for å fortelle dem at de får mer enn de fortjener i dag?

Av de sosialhjelpmottakerne som vi kjenner på Fauske, kan vi ikke komme på noen som får mer enn de fortjener. Vi beklager derfor sterkt overfor Fauskes innbyggere at julehilsenen fra Fauske kommunestyre i 2007 var et vedtak om å senke sosialhjelpsatsene.

Med vennlig hilsen
Lise Bikset og Lasse G. Dahl
Fauske SV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.