MGP 2007

Artistene er på vei opp på scenen, og jeg regner med at alle lurer på hva de egentlig skal mene om låtene som blir fremført den neste lille timen. Frykt ikke, lassedahl.com svikter ikke.

  • Infinity – «Hooked on you» — Barbie Girl var morsom i ca. 8 gjennomspillinger. Denne versjonen er ikke morsom. Og det er ikke nok bass i denne låta til å skjule at ikke en gang stemmene holder.
  • Jenny Jenssen – «Vil du ha svar» — Dainsebaindmusikk er rævva. Det er like rævva i Grand Prix som alle andre steder. Svaret er «takk, men nei takk»
  • Trine Rein feat. Andreas Ljones – «Maybe» — Litt «Come together»-inspirert til å begynne med, men blir Roxette-kjedelig etter hvert. Et anstendig forsøk, men det vil nok raskt forbigås i stillhet dersom den sendes til Finland.
  • Dusty Cowshit – «Chicken Rodeo» — Det går ikke an å lage parodimusikk inspirert av Frank Zappa. Det blir ubønnhørlig litt flaut. Og bedre blir det ikke når man plagierer «500 miles» i refrenget
  • Torhild Sivertsen & The Funky Family – «Love on the dancefloor» — Jeg har likt Torhild helt siden Tomboy, og jeg synes egentlig dette er en helt OK låt. Men det er ikke derfor jeg tror den vinner
  • Jannicke Abrahamsen – «Rocket Ride» — De siste årene har jeg kritisert discoforsøkene i den norske MGP-finalen. ‘Rocket Ride’ viser at man går riktig vei, men fremdeles er det et stykke igjen til vi snakker om klassedisco. Tror ikke den vinner.
  • CRASH! – «Wannabe» MGPs stiligste låt. Teeny har laget en råtøff låt, og fremføringen er glitters. Jeg ville gjerne sett denne i Helsinki.
  • Guri Schanke – «Ven a bailar conmigo» Dette er visst Guri Schankes store vinter, dette. Og hun er så flink, atte. Hun har jo tross alt tatt sangtimer med en av Norges største stemmer gjennom tidene. Men dette er liksom litt … Nei — jeg stemmer for CRASH!

Men jeg tror som nevnt dessverre ikke at den vinner. Men det er egentlig ikke så farlig, så lenge vi ikke sender dansebandkarikaturen ut i verden. Det er enkelte ting holder man innenfor husets fire vegger, og Jenny Jensen har ingen ting utenfor Det Norske Hus å gjøre.

10 tanker om “MGP 2007

  1. Takk for guidet MGP-tur! 🙂 Jeg syns det er så og si umulig å tippe her. Stor bredde i låtene = mange målgrupper. Hvilken målgruppe er hardest på sms’en? Du har jo antydet noe der…

  2. Takk det samme. Og etter gjennomkjøringen må jeg jo si at Crash fremdeles er konge — og at Jannicke Abrahamsen har sine helt klare positive sider. Antrekket, for eksempel. Det ble stort med bootsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.