MGP Siste sjanse

Vi ser ikke noen grunn til å ikke følge opp den store suksessføljetongen på disse sidene, virkelig Melodi Grand Prix-dømming. Her er resultatene fra «sistesjansen», hvor de seks låtene som nesten nådde finalen får en omkamp om de to siste plassene:

  • Trine Rein feat. Andreas Ljones – ‘Maybe’: Litt «Come together»-inspirert til å begynne med, men blir Roxette-kjedelig etter hvert. Et anstendig forsøk, men det vil nok raskt forbigås i stillhet dersom den sendes til Finland.
  • Stian Joneid – ‘Are you ready’: Totalt kjedelig og intetsigende. Og bare tidvis greit sunget.
  • Malin Schavenius – ‘Under stjernene’: Denne sangen hadde passet bra i 1984. Det vil si, vi ville syntes den var like flau da, også.
  • Hazen – ‘Better than this’: Østfoldrockere har en litt stilig lyd for oss som vokste opp med Heart og mer anstendige band – men her er dessverre vokalen for nølende og spe. Men gitarlyden er god, og det er ikke flaut om vi må sende denne.
  • Blue Moon Band – ‘Goodbye to yesterday’: Sikkert flinke folk hele veien, fin fremføring og alt det der. Og dermed selvutslettende og usynlig. Dette er en fin sang å hente en ny øl fra kjøleskapet til. Synd, for egentlig tror jeg både låtidéen og artistene har potensiale.
  • Jannicke Abrahamsen – ‘Rocket Ride’: De siste årene har jeg kritisert discoforsøkene i den norske MGP-finalen. ‘Rocket Ride’ viser at man går riktig vei, men fremdeles er det et stykke igjen til vi snakker om klassedisco.

Likevel – hvis to låter virkelig gå videre til lørdagens finale fra dette utvalget, stemmer jeg på ‘Better than this’ og ‘Rocket Ride’, tror jeg.

2 tanker om “MGP Siste sjanse

  1. Den siste setningen din er helt i tråd med min oppfatning. Og jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg sannsynligvis kommer til å se, i alle fall delvis, på finalen i morgen. Og, Lasse, jeg har stor tro på den første teorien din vedrørende vinner…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.