MGP Norsk finale 2008

Det er tid for Melodi Grand Prix igjen, og selv om jeg er særdeles skuffet over årets standard, må jeg vel si noen ord om finaledeltagerne — som vanlig.

 • Melodi 1:CRASH! — «Get Up»
  Egentlig et veldig godt band, men sangen er merkelig. Den mangler en del av det som en sang skal ha (som for eksempel minst seksten takter før refrenget), og vil nok ikke gjøre noen suksess på steder hvor folk ikke kjenner utøverne personlig.
 • Melodi 2: Ann-Mari Andersen — «Ándagassii»
  Nesten helt bra. Ann-Mari er konge — eller rettere; dronning — og sangen er veldig stilig. Det eneste jeg savner er litt mer perkusjon, basslinja er for tynn. Få med litt flere trommiser til Beograd, og dette går veien.
 • Melodi 3: Tinkerbells — «Hold on»
  Tinkerbells skal bli som Shania Twain når de blir store. Jeg synes en Shania er en for mye, og greier meg derfor helt fint uten Tinkerbells. De er veldig glade da, men … — that don’t impress me much!
 • Melodi 4: Veronica Akselsen — «Am I Supposed To Love Again»
  Flink jente med fin stemme, men det er en dritkjedelig sang, og hun har ikke de kvalitetene i stemmen som trengs for å berge den. Det er det nok egentlig ingen som har.
 • Melodi 5: King of Trolls — «Far away»
  Egentlig litt kult, men det er for spesielt til å få mainstreamstemmer, og for lite spesielt til å hente inn «pervostemmer». Så trollemannen er bra, men ikke den rette for Grand Prix.
 • Melodi 6: Ole Ivars — «Som i himmelen»
  Dainjseband er noe jeg aldri har greid noe av. Men det er ikke poenget denne gangen. Poenget er at dette er en elendig låt. Den får «Nei, så tjukk du har blitt» til å fremstå som en klassiker. Det er pinlige rim, feil antall stavelser og grammatikk uten mål og mening. Sendes dette fra Norge, blir jeg skikkelig flau.
 • Melodi 7: Torstein Sødal — «Eastern Wind»
  Konemor sin favoritt. Selv synes jeg det høres litt for mye ut som om noen prøver å lage barn av Løvland og Logan. Det blir litt for mye av det gode. Men isolert sett en fin sang, og veldig flink mann. For all del!
 • Melodi 8: Maria Haukaas Storeng — «Hold On Be Strong»
  Slettes ikke ille denne, heller. Mira Craig, som står for det meste bortsett fra fremføringa, er rett og slett dyktig. Men den har likevel ikke den hitkvaliteten som slike låter trenger for å vinne Melodi Grand Prix internasjonalt.

Så, min stemme går til «Ándagassii». Men dere greier sikkert å stemme fram Ole Ivars eller noe slikt. Jeg har i alle fall mista trua på at folks stemmegiving fører til at den beste vinner.

7 tanker om “MGP Norsk finale 2008

 1. Av de fire som gikk til gullfinalen, var nok «Eastern Wind» kvalitetsmessig overlegen, ja. Men når nå ting gikk som de gikk, synes jeg at «Hold on be strong» vokser litt etter flere gjennomhøringer. Det blir ikke direkte flaut å sende den nedover. For uinnvidde ligger den her:

  http://www.youtube.com/watch?v=5viWV6Pfwz0

  Lurer på om Mira stagediva etter at kameraene var avslått? I så fall gikk det sikkert bedre denne gangen — det var jo bare å sikte på MGP-klubben.

  Og Elf: Kvalitetskravene er tilpasset arrangementet, men likevel var det ille. Få tilbake fagjury, sier jeg bare!

 2. I år er det første gang jeg har giddet og stemme, og jeg stemte på King of Trolls — «Far away». Selvfølgelig synes jeg det var dumt de ikke vant, for jeg tror disse hadde hatt en sjanse til å komme høyt, eller vinne den internasjonale finalen.

 3. Jeg er litt skremt over at dere i det hele tatt har stemt! Jeg skjønner fascinasjonen for Grand Prix-fenomenet, men at noen gidder å bruke av surt opptjente og skatte-nedskårne kroner for å stemme på utvannet pølsevann kan jeg ikke fatte og begripe.. Årets norske finale var den tynneste på det jeg kan huske, og bare det å kjøre flere innledningsrunder samt 2 avstemminger i én og samme finale viser hva som egentlig betydde noe igår; inntektene av sms-stemmingen!

  Egentlig er det synd at Lene A. ikke gikk videre, jeg synes det hadde passet bedre enn de klamme, tomme og utgjort gjenbrukte skvipet som f.eks. Ole Ivars serverte oss.. men hvis jeg måtte velge, så hadde jeg nok valgt sangen til Mira, kun fordi jeg vet at rotasjonen både på radio og tv er enorm i forkant til MGP-finalen i Beograd.. og jeg takler rett og slett ikke å høre noen av de andre bidragene en gang til..

 4. Maia: Lene A. suger. Og det er det sikkert mange som kan skrive under på. Det hadde bare vært flaut å sende henne. Det er ikke flaut å sende Maria/Mira, selv om jeg ikke tror de gjør det så veldig bra.

  NRKs lyst på SMS-kroner begynner å bli påtagelig ja, det er jeg enig i. Men jeg synes likevel at det er langt mindre skremmende at folk sender SMS-stemmer til MGP, enn det er at folk sender lyd- og tekstmeldinger til de skremmende tabloide «debatt»-programmene til TV2 …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.