Mimring av begrenset kvalitet

Tiramteatret kommer innimellom med noen glimrende linker, og denne gangen var det til en imponerende samling med åttitalls YouTube musikkvideoer.

Den tekniske kvaliteten på disse er riktignok ikke all verden – men det var den jo tross alt ikke på åttitallet heller, da. Å plukke ut noen klare favoritter er praktisk talt umulig – men hvis du skal ha instant åttitallsstemning, anbefaler jeg:

Jeg påstår på ingen måte at dette er bra musikk, men hvis ingen av disse gjør noe som helst for deg, er jeg ganske sikker på at du er født før 1965 eller etter 1975.

16 tanker om “Mimring av begrenset kvalitet

 1. Jeg fikk heilt anfall da jeg så videoen med Mel & Kim sin «Respectable» — movsa er jo heilt ubetalelige. Og den gang da meinte vi vel at de dansa aldeles råstilig …:D

 2. Mye bra der, ja. «Not the Nine O’Clock News» hadde en gang en musikkvideoparodi laget i 1981 hvor de sang «Nice video, shame about the song.» Personlig er jeg av stikk motsatt oppfatning. De fleste videoene på den linken stinker, men låtene hersker. Har akkurat gitarononaert meg gjennom «Fantasy» med Aldo Nova, og spilt luftsynth til OMDs «Enola Gay».

 3. Eg har funne ut at eg hugsar mykje musikk som mine jevnaldringar ikkje hugsar, men eg trur eigentleg det skuldast ei oppvekst med eldre brør … 🙂

 4. Eirik: Neida, dere gamliser er flotte folk når dere får legge dere i rett tid om kvelden 🙂 men mange av dere vokste opp med litt mer politisk korrekt musikk enn vi «unge».

  Tiram: Mel and Kim var helt sjef. Og de er vel blant de flaueste her, ja.

  Elf: Å si at de fleste låtene hersker, vil kanskje være en overdrivelse? – Men jeg må innrømme at jeg ble overrasket over hvor mye bra det egentlig var.

  Monica: Det kan være de eldre brødrene, eller andre gamliser i nærheten 🙂 … Eller etter å ha blitt tvunget til alternative radiokanaler nå under NRKstreiken, tror jeg også det kan ha noe med Kanal 24 og P4 å gjøre. Der spilles det mye diskotekstoff fra min tidlige ungdom!

 5. Jommen sa jeg politisk korrekt:

  Her på Stranda Sag & Høvleri
  Her e vi fjorten mann
  Vi sage og vi høvle, vi
  Gran og bjørk og hickory
  Og stokka som e grop og grann

  (Ref.)
  Å høvli ruvli ravli rei – HURRA!
  Hurra for høvleriet nedpå Stranda
  Som har fjorten arbeidsdøktig manna
  Fjorten mann
  Med standpunkt te sin stand

  Se, det er musikk! 😉

 6. Eirik: Da jeg var barn (kremt) og hørte denne sangen, sleit jeg litt med forståelsen, på tross av at jeg er etnisk trønder selv. Og linja fjorten arbeidsdøktig manna ble hos meg til fjorten arbeidsdøkt i manna, og jeg lurte veldig på hva «en arbeidsdøkt» var for noe rart.

 7. Jeg er født 5 år etter 1975 og har allikevel ingen problemer med å huske eller like disse låtene her. Jeg var ikke gamle gutten på 80-tallet, men musikk hørte jeg da allikevel. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.