Nyere og mer forbedret

Etter lang tids stillhet, har det blitt på tide å gjøre noe med bloggen igjen. Og denne gangen snakker vi ikke bare om litt justeringer av farger og slikt, nei nå er det faktisk en fullstendig endring av publiseringsplattform!

Det er snart ti år siden jeg begynte med blogging, og utgangspunktet var vel egentlig at jeg ville utforske teknologien som vokste fram sammen med bloggingen – kommentarer, trackbacks, feeds og så videre. Dette gjorde jeg gjennom å lage et publiseringssystem hvor jeg kunne legge til funksjonalitet etter hvert som jeg lærte om dem.

Dette førte til et temmelig avansert, hjemmelaget publiseringssystem som kunne det meste — men som selvfølgelig ble rimelig uoversiktlig og tungdrevet etter hvert, siden jeg nok ikke er den som er flinkest til å rydde i og kommentere koden min, spesielt når jeg koder for meg selv.

De siste par årene har det blitt lite blogging på meg. Det kommer nok av flere ting, men at teknologien løp fra publiseringsplattformen uten at jeg hadde tid til å oppdatere den er nok en sterkt medvirkende årsak. Internettbruken har flyttet seg fra den stasjonære maskinen man sitter foran, til lesing og ikke minst deling av meldinger og bilder via nettbrett og telefoner. Jeg hadde nok kunnet utviklet mitt eget system videre til å bli med på dette, men av og til er det greiest å la de som er flinkest til noe holde på med det.

Jeg har derfor konvertert bloggen min til WordPress, og fra og med nå finnes den på http://blogg.lassedahl.com/. Alle tidligere blogginnlegg (inkludert kommentarer) er nå lagt ut her, og de øvrige sidene skal etter hvert også flyttes over. Gamle linker skal virke som før.

Dersom det er noe som ikke fungerer, så mail meg gjerne på lassedahl (at) gmail.com, eller legg igjen en kommentar. Så får vi se om det blir ti nye år med blogging på meg!

2 tanker om “Nyere og mer forbedret

  1. Gratulerer med nytt CMS (tror jeg). Håper du skriver litt om erfaringene dine etter at du har brukt det en stund. Selv har jeg gjort så mange endringer i CMSet jeg bruker at det vil være tett oppunder «umulig» å konvertere uten å bruke flere uker på å skrive kode men jeg ser jo at WordPress har tatt teten foran MT.

    Du får et ekstra stilpoeng for å ha endret «hvitt på svart» til «svart på hvitt».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.