Økonomiske realiteter for hobbyspekulanter

Det dukker opp mange små morsomheter pr. mail i løpet av en dag. Vanligvis humrer jeg litt før jeg sletter dem. Denne humret jeg imidlertid såpass over, at jeg fant ut at jeg kunne videresende den:

Dersom du investerte 10.000,- kroner i Enitel for et år siden, ville du i dag ha 0 kroner igjen av den investeringen. Dersom du investerte 10.000,- kroner i WGI for et år siden, ville dagens verdi også være 0 kroner . Hadde du investert 10.000,- kroner i Stepstone for et år siden ville du i dag hatt litt over 140 kroner.

Men om du derimot hadde investert 10.000,- kroner i pils, kunne du kost deg med et par pils om dagen. Når året var omme, ville du kunne innkassere 720 kroner i pant, det vil si omtrent 414% høyere avkastning enn ved investering i Stepstone.

Saken er klar. Sats på øl!

3 tanker om “Økonomiske realiteter for hobbyspekulanter

  1. Ifølge historikken til Oslo Børs var sluttkursen til Stepstone pr 20. april 2004 kr 5,20, og sluttkurs igår 6,50. Følgelig ville dine innskutte 10000,- ha blitt til 12500,- en avkastning på 25%.

    Men klart, da hadde du ikke fått omtrent to pils om dagen i hele det året. 🙂

    (For øvrig gikk Enitel konkurs i 2001, er det noen som har glemt å fornye (s)kjedebrevet sitt, tro?)

  2. Helt sikkert manglende fornying, ja. Det er derfor jeg kun sprer slike via web, jeg. Men det går sikkert an å finne andre firma som gjør øl til en lurere investering enn aksjer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.