Olympiakos – RBK 1-3

Akkurat da de fleste andre enn oss ihuga supportere hadde mistet interessen for årets utgave av norges beste fotballag gjennom en drøy dekade, går de hen og påfører Greske Olympiakos sitt andre hjemmetap på to år gjennom en thriller av en fotballkamp.

Kampen starter praktisk talt med en forsvarstabbe av RBK, og etter selvmål i en rimelig upresset situasjon ser optimisten Lasse foran seg en kamp der Rosenborg skal jakte på en utligning for å stjele med seg et poeng til Trondheim. Men dengang ei! Rosenborg står opp og tar tak i kampen, forsvaret fungerer bra og ungguttene som har fått ansvar fra start gjør i tillegg en god jobb fremover. Og når Per Ciljan Skjelbred iskaldt lobber ballen over keeper Antonios Nikopolidis, er det en meget fortjent utligning (og som Alf Ivar sier: Per er ikke til salgs!).

1-2-målet etter pause var et selvmål av grekerne som ifølge TV3s kommentator bare manglet Benny Hill-musikken, og deretter fikk vi et stormløp mot RBKs mål hvor Espen Johnsen gjør klasseredning etter klasseredning. Men ellers sliter Rosenborg litt i denne perioden. De rir imidlertid angrepet av, og 4 minutter på overtid gir Daniel Braaten et glitrende gjennomspill til Øybind Storflor som iskaldt runder keeper og setter ballen i tomt mål.

Den greske storheten er senket på sin egen hjemmebane. Rosenborg viser at Per-Mathias Høgmo gjør det som trengs, og at vi har spillerne til det neste storlaget. Selv om jeg har lite tro på Champions Leauge-spill neste sesong, tror jeg helt klart vi er tilbake året etter. Og jeg tror det blir mer bra fotball på TV3 utover høsten!

Bildet er hentet fra Adresseavisen sin dekning av kampen.

6 tanker om “Olympiakos – RBK 1-3

 1. Jeg ble litt frustrert av å se på kampen i år. Ikke fordi Rosenborg vant, men fordi jeg har så usedvanlig mye uflaks…

  Det er flere år siden Rosenborg vant på bortebane i Champions League sist. Jeg tenkte som så før jeg tippet i går at en dag må Rosenborg gjøre en god kamp på bortebane i CL og at Olympiakos kunne være en overkommelig motstander. Jeg tippet en litt småvill U tatt oddsen i betraktning som ville gi meg 4.15 ganger pengene. De siste årene har jeg alltid tippet på Rosenborg-seier for å kunne få enda mer glede av en evt. norsk seier i CL, men jeg har ikke gjort det i år pga. deres svake prestasjoner i Tippeligaen.

  Men, som sagt – når de endelig vinner på bortebane i CL på flere år tipper jeg selvfølgelig noe annet … 🙂

  Uansett – flott at Rosenborg gjør det bra i CL! Håper de får en lang seiersrekke.

 2. Jeg må si meg enig… Bra gjort av Rosenborg. Men det vil ikke si at resultatet er rettferdig. Joda, de hadde mange sjanser (nesten sjanser) både i første og andre omgang, men det skal sies at de hadde litt flaks, og ikke minst en god Espen Johnsen i mål. Apropos, må si jeg savner litt engasjement fra den karen. Ved hver eneste (fantastiske!) redning Espen hadde var han mest opptatt av å holde smilet tilbake. Han så rimelig fornøyd ut etter hver flyvetur etter ballen. Han må kjefte mer på forsvarerne sine! De bør ikke la angriperne få slippe til så lett som de gjorde i går. Uansett, en fantastisk prestasjon av Johnsen!

  Det er jo tross alt bra for norsk fotball at Rosenborg gjør det bra i CL. Får satse på at de får med seg et lag til neste år. I tillegg kan jeg jo nevne at jeg kommer til å humre godt når (hvis?) bartelands store håp rykker ned i 1. divisjon…

 3. Vel, jeg så kanskje kampen med partiske briller, men ble mer imponert over RBK enn Olympiakos. Jeg mener, det var jo 11 egoer utpå der! Fotball er et lagspill. Hvis Olympiakosspillerne hadde gjort litt for å spille hverandre gode, hadde de eid kampen. Men dengang ei!

  Og selvfølgelig var Espen Johnsen en av de som skal ha mye av æren for seieren. Men vi kan vel ikke bebreide RBK for at keeperen er såpass god, vel? Det manglende smilet tror jeg kommer av presset. En keeper kan gjøre 19 kakonredninger og én feil – og dermed bli hengt ut som syndebukk over to sider i tabloidene dagen etter. Da er man ikke glad før dommeren har blåst i fløyta for siste gang.

  Forsvaret rygga litt mye i går, også – men mindre enn før. Dette går veien.

  Og du må gjerne humre om RBK rykker ned – men jeg tviler sterkt på at det skjer. For min del skal jeg gjøre klar latterkulene til neste års norske «CL-eventyr». Jeg tror det blir å ligne litt på «Skrinet med det rare i» … 🙂

 4. Hehe, joda du har et poeng ang neste års CL-deltakelse for norsk lag. Men du må innrømme at det hadde vært moro. Og jeg har mine tvil selv ang Rosenborgs nedrykk. Mitt «engasjement» for det er kanskje litt farget av at jeg bor i Trondheim, og ser ganske sure og skuffa trøndere om dagen, i tillegg til at jeg henger mye sammen med en ihuga Lyn-supporter.

  Får håpe vi finner mye rart i «skrinet ditt» 😉

 5. Altså du spør om jeg synes at det hadde vært bra om et annet lag enn RBK hadde greit å kvalifisere seg til CL neste år? Joda, jeg hadde jo egentlig det – når norske lag møter utenlanske, er det lett å finne favoritten.

  Så egentlig er det en sånn vinn-vinn-situasjon: Enten får vi god underholdning på europeisk nivå fra andre norske lag enn RBK, eller så kan vi RBK-supportere sitte å kose oss med vissheten at ingen gjør det så bra som RBK har gjort 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.