Playstation 3

Microsoft har jo sluppet sin Xbox 360, neste versjon av deres spillkonsoll, og da var det jo ikke noen bombe at Sony viste frem Playstation 3. Og jeg har allerede begynt sparingen. Les bare:

 • Prosessor: Kjernen er en 3,2 GHz Cell-prossessor, med syv uavhengige prossessorenheter på 3,2 GHz hver.
 • Grafikk: Ifølge Nvidia, er grafikkortet i PS3 over dobbelt så kraftig som to GeForce 6800 Ultra-kort. Cell-prosessoren gjør det mulig å la PS3 gjøre flere ting samtidig – for eksempel bruke to skjermer når man spiller, en til videochatting og en til selve spillet. Eller å sette to TV-skjermer ved siden av hverandre og kjøre skikkelig panorama.
 • Trådløst nettverk (802.11 B og G) er innebygd for oppkobling til Internett og lokalnettverk. Maskinen har i tillegg vanlig ethernet nettverksoppkobling samt Bluetooth 2.0. Onlinestøtte blir integrert i maskinen. Det betyr økt satsing på onlinespilling, men også mulighet til å få tilgang til maskinen din uansett hvor du er i verden. For eksempel kan du ta opp et TV-program med PS3 og få tilgang til programmet med PSP via trådløst Internett.
 • Inntil syv håndkontrollere kan kobles til PS3 trådløst via Bluetooth. Håndkontrollerne kan også kobles til maskinen via USB 2.0, og i tillegg kan du bruke PSP som fjernkontroll via WiFi.
 • PS3 har en avtagbar 2,5” harddisk-inngang, USB 2.0, støtte for Memory Stick, SD minnekort og Compact Flash-minnekort.
 • Blu-Ray-formatet benyttes som spillmedie. Et format som kan lagre inntil 54 GB med data. Det skal visstnok komme to versjoner av PS3 – en som kun kan spille av Blu-Ray-disker, og en som også kan fungere som Blu-Ray-brenner.
 • PS3 har den høyeste oppløsningen på markedet, med støtte for 1080p. Maskinen støtter også 480i, 480p, 720p og 1080i.
 • Du kan spille både PlayStation- og PlayStation 2-spill på PS3. Det betyr at maskinen har tilgang til tusenvis av spill fra 10 år med PlayStation.

19 tanker om “Playstation 3

 1. Xbox? Bah – PS3 har dobbelt så mange Teraflops!

  🙂

  Eneste ulempen jeg mener å se her, er at TVen visst ikke hra høyere oppløsning enn 1280×1024 … men det blir uansett en opptur fra dagens situasjon!

 2. Ettersom jeg er lykkelig eier av en PSP så var nyheten om PS3 som PVR og muligheten for å se videoene fra PS3 på PSPen en god en – problemet er at jeg ikke har kunnet verifisere den noe sted (selv om jeg innrømmer at det er mulig jeg skummet igjennom noe VG hadde skrevet – men ta det som du vil – jeg bruker ikke VG som kilde for sånt 😉

  Hvor leste du om videomulighet fra PS3 til PSP?

  Gleder meg uansett som en unge til PS3 kommer, den har allerede lenge vært på liten over ting som jeg kommer til å kjøpe – med eller uten mulighet for å se PVR opptak fra PS3en direkte på PSPen.

 3. Jarle: Jeg må innrømme at jeg denne gangen brukte VG som kilde 🙁 så dette kan selvfølgelig være VGs misforståelse. Eller ønsketenkning.

  En kjapp gjennomlesning av manges skriverier om PS3 gir ingen bekreftelser på dette. Men jeg har mistanke om at ryktene om både det ene og det andre vil florere det neste året.

  Og som deg, vil jeg nok kjøpe den uansett. Disse nye konsollene er bare for rå til å forbigåes.

 4. PS3 ser flott ut, men jeg likte ikke utseendet på håndkontrollen. Den virker litt for stor og klumpete. Siden jeg liker håndkontrollen akkurat slik den er på PS2, skjønner jeg ikke hvorfor de har funnet det nødvendig å forandre så mye på den – den ser jo ut til å ha de samme knappene uansett.

  Men – PS3 blir det nok, selv om jeg sikkert kommer til å vente til det ikke er full pris på den lenger.

 5. > Men jeg kan kjøre Linux på Xboxen og det kan jeg vel ikke
  > (uten videre) gjøre på PS?

  PS3 vil fint kunne kjøre Linux. Sony har sin egen versjon av Linux til PS2 som man kan få kjøpt (pakke med hardware og software).

  Det kommer sikkert en tilsvarende pakke til PS3, hvis den da ikke følger med gratis. Har vært snakk om det.

  Ta en titt på denne sinnsyke supercomputeren, bygget av 70 stk PS2, som alle kjører på Linux!

  PlayStation 2 Linux cluster:
  http://arrakis.ncsa.uiuc.edu/ps2/cluster.php

 6. > Det kommer sikkert en tilsvarende pakke til PS3, hvis
  > den da ikke følger med gratis. Har vært snakk om det.

  Jeg har også lest at Sony-sjefen for dataunderholdning, Ken Kutaragi, skal ha vært irritert på folk som sier at Playstation 3 ikke er en datamaskin. Derfor vurderer de å legge Linux på harddisken. Men det er også mulig at harddisken må kjøpes i tillegg.

  I alle fall blir det mulig å kjøre Linux på Playstation 3 om man ønsker det. Xbox er det anderledes med. Der er det lagt inn en sikkerhetssperre for at Linux ikke skal kunne installeres. Microsoft vil ha full kontroll med hvordan produktene deres brukes. Jeg vil bruke maskinen min som jeg vil, derfor blir det ikke Xbox på meg, men Playstation 3.

 7. da en jeg kjenner fikk se et ps3 spill og etterpå et xbox 360, begynte han nesten å grine for han hadde stått fast ved at xboxs slår playstation.(PY DET HAAKON!)
  [enter]
  Og den dagen jeg skulle kjøpe playstation 2 så sa betjeningen: «skal du ikke kjøpe xbox, for du kan jo ikke se dvd på playstation2» j**** løgnere, en jeg kjenner gikk på det trikset, og nå har han xbox 🙁

 8. Hei!! Har alltid vært fan av psp, og jeg vet at ps3 blir noe av det råeste innen det råeste på markedet. Den dagen ps3 lanseres skal jeg stå først i køen;-)

 9. Vell.. jeg var playstation fan.. men etter att jeg kjøpte meg en modda xbox med 400 GB HDD, har jeg sverget troskap til xbox.. derfor har jeg skaffet meg en 360 og.. gleder meg til og se om de klarer og hacke den og.. (Noe de sikkert gjør..) det gjør de altid.. hehe.. Da skall jeg modde den og.. tenk deg de mulighetene du har på xbox a.. tenk hva du kunne fått ut av 360en :-)… nei.. det sier jeg, xbox er tingen.. bill gates vet litt mere om det og lage maskiner enn noen japser.. han har drevet med dette siden 80 tallet..og vært svært suksess full.. Og det er jo ikke uten grunn

 10. Vel, Espen – At 360 sikkert er en glitrende maskin, er jeg ikke uenig i. Men at Bill Gates har laget maskiner siden 80-tallet, er en mild feiltagelse.

  Bill Gates har ikke laget noen maskin i det hele tatt, han. Firmaet hans har utviklet XBOX, men det er lenge etter at han trakk seg ut av produksjonen – og det er altså så vidt jeg vet den eneste maskinen Microsoft har laget.

  Bill Gates er en dyktig kremmer. Men det er også en bra egenskap!

 11. JaevL: X360 har alerede vunnet konsoll krigen, sier du. Det er vel litt tidlig å fastslå, vel? En krig er ikke vunnet før den er ferdig. Og det blir den nok ikke i overkommelig framtid.

  At Xbox360 leder foreløpig, det er det ingen tvil om. Vi veit ikke noe om PS 3 blir ekstrem maskin før den er ute på markedet, sier du – og det er jeg helt enig i.

  Men man må da ha tro! 😉

 12. Dear Friends,
  I’m searching for my friend from Norway – Lizz Schikora. I’ve lost her
  several years ago, so I would get in touch with her again. Please,
  if somebody know her email or phone number – I would appreciate
  it very much!

  Respectfully,
  Taras Ljubchenko
  agency@mmc.dp.ua

 13. Taras Ljubchenko,

  She reads this blog occasionally, so she might get your address here. But in any case, I’ve mailed her your contact details, so she can get in touch with you if she like.

  Good luck!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.