Politisk korrekt I

Mihoe spør om hvorfor menn ikke blogger om voldtekt og med 74 kommentarer tyder det på at hun igjen har truffet ett eller annet der det kjennes som best. Selv mener jeg egentlig at hun gir svaret selv i andre setning av innlegget:

At kvinner kler seg etter været og derfor må regne med å bli voldtatt faller såpass mye på sin egen urimelighet at jeg ikke gidder å argumentere for det en gang, men jeg undrer meg likevel over at jeg enda ikke har lest et eneste blogginnlegg av en mann som snakker om det.

Dette er sagt om medias årlige tips til jenter om å kle seg slik at de ikke skal bli voldtatt (hvordan var det – var vi for eller i mot burka, igjen?), og i år var det da Aftenpostens tur. Grunnen til at jeg ikke har kommentert det, er at et utsagn om at kvinner som kler seg etter været må regne med å bli voldtatt, faller såpass mye på sin egen urimelighet at jeg egentlig ikke gidder å argumentere for – eller kanskje mot – det en gang. Men siden det kan se ut som om noen ønsker seg slike argumenter, kan jeg jo utdype:

  • Menn som voldtar har – og er – et problem. Dette problemet løses ikke ved å endre kvinners adferd
  • Det er aldri i orden eller tilgivelig å voldta et annet menneske
  • En kvinnes oppførsel eller påkledning legitimerer aldri vold eller voldtekt. Det er kun politiet som har rett til å bruke fysisk makt mot andre (med noen unntak for selvforsvar, men det betyr ikke noe her)

Sånn, nå har nok en mann blogget noe om voldtekt. Egentlig tror jeg bare jeg har sagt noe som stort sett alle i dette landet er enige i, og at det derfor ikke har noen betydning. Men jeg er lett å be, så hvis det gleder noen, så blogger jeg gjerne selvfølgeligheter, jeg.

Neste bloggings i denne serien blir muligens om at jeg ikke synes det er helt OK med terrorisme.

Hjorten skriver også om dette, og skriver som vanlig meget godt. Avslutningsvis spør han «Men egentlig er det vel mannsrollen vi burde blogge mer om, ikke voldtekt?» – og jeg er hjertens enig.

Oppdatert:

Og i dagens bloggings anbefaler Mihoe blant annet «Fjordfittes» Råd for å unngå voldtekt, en så glitrende bloggings at jeg ikke kan annet enn å videreformidle anbefalingen. Bravo!

1 tanke om “Politisk korrekt I

  1. Fjordfittes råd var vel de beste rådene mot å bli voldtatt jeg noen gang har lest. At aviser får seg til å komme med påkledningsanbefalinger som råd mot noe så alvorlig synes jeg er så lavmåls og usselt at jeg ikke skjønner hvordan de får det til.

    Fint at du tar det opp, Lasse. Det bør ikke være verre å ta opp dette enn å ta opp andre former for vold, synes jeg; det er det bare volds-utøverne som har noe å tjene på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.