Siden mange har tungt for det

Kremblogger Mihoe har forstått at hun i egenskap av å være feminist, ikke bare har mulighet og ikke minst ansvar for å frigjøre all verdens undertrykte kvinner, og løper ikke fra dette ansvaret. I alle fall mener store deler av det offentlige norge det. Spesielt de som vanligvis stort sett mener at feminister skal holde kjeft.

Det med å holde kjeft, er heldigvis ikke Mihoe så flink til, og muligens derfor har hun tatt feministisk ansvar mot muslimsk kvinneundertrykkelse. Og siden vi er flere skapfeminister — til og med med mulige innslag av snik-islamisasjon — her i bloggesfæren, følte jeg for å repetere litt av Mihoes innlegg:

«Men siden jeg nå er en sånn venstrevridd, liberal skravleklasse feminist føler jeg meg imidlertid kallet til å innta klare og tydelige standpunkter i denne viktigste feministiske kampsaken. Her får du dem servert i klar og udiskutabel tale:

  1. Jeg aksepterer under ingen omstendighet kvinneundertrykkelse i noen som helst form – om denne er aldri så religiøst underbygd eller rettferdiggjort.
  2. Et demokratisk samfunn skal aldri godta at kvinner betraktes som mindreverdige skapninger med færre rettigheter enn penisbehengte.
  3. Jeg aksepterer ikke hijab- (niqab-, burka-) påbud, tvangsgifte, forventinger om feminin underkastelse, kjønnslemlestelse, kvinnelig taleforbud, barneekteskap, rituell voldtekt, kroppstabuer som handler om kvinnekroppen som uren, kvinnelig ansvarliggjøring i forhold til den mannlige seksualitetens ustyrlighet eller noen som helst bruk av vold mot kvinner. (Det aner meg at denne listen kan utfylles nesten i det uendelige).
  4. Som samfunn må vi aldri akseptere at religion eller kultur legitimerer at kvinner ikke gis de samme muligheter, friheter og rettigheter som menn til å foreta individuelle valg og leve det livet den enkelte ønsker seg.»

… sånn bare for å kunne lege til: Tiltredes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.