Stjernesludd på repeat

Julestemningen smyger seg på plass selv om desember hittil har lignet mest på en dårlig sommer ved kysten. Men i helga kom det snø!

Og med Dum Dum Boys’ «Stjernesludd» på repeat inne i hodet, ble det både prøvd ski, måket snø og laget engler rundt huset vårt. En minusgrad eller to, vindstille og et vakkert, hvitt teppe over alt. Det er slik desember skal være! Og i dag fikk jeg igjen tatt fram min vinterveikunnskap på vei til jobb — hvor jeg forøvrig passerte tre brøytebiler.

Men varer noe evig? Ikke snø, i alle fall. Utover i uken er det meldt temperaturer opp mot ti plussgrader og regn. Femåringen Anders lurte på om ikke jeg kunne bestemme at det skulle bli mer snø. men jeg sa at det måtte han vel heller spørre Gud om. «Men jeg kan da ikke snakke så høyt!», var det fortvilte svaret.

Så, i håp om at lyden av musikk bærer lengre enn et rop, presenteres her en av verdens aller mest populære julesanger gjennom tidene, Rosemary Clooney og Bing Crosby i Irving Berlins «White Christmas» fra filmen med samme navn Marjorie Reynolds og Bing Crosby i Irving Berlins «White Christmas» fra filmen «Holiday Inn». Jeg vil ha snø til jul! Og uansett er sangen nydelig.

7 tanker om “Stjernesludd på repeat

  1. Som du ser av linken min, så hadde jeg gjort wikipediahjemmeleksen min før jeg posta – og når jeg sier «Rosemary Clooney og Bing Crosby i Irving Berlins «White Christmas» fra filmen med samme navn», er det altså innspillingen jeg tenker på, ikke opprinnelsen.

    Men jeg ser at misforståelsen kan være åpenbar, så presisjonen er velkommen.

  2. … men nå ser jeg at det hevdes at Youtube-videoen over her faktisk er innspillingen fra «Holiday Inn», og at jenta i stolen er Marjorie Reynolds og ikke Rosemary Clooney – og i så fall tar jeg feil, akkurat slik Stian nevner – men altså på et annet grunnlag enn han antar.

    Om det gjør saken bedre eller verre, er jeg ikke helt sikker på, men til mitt forsvar må jeg medgi at jeg ikke har sett verken «Holiday Inn» eller «White Christmas», så jeg måtte stole på opplysninger jeg åpenbart ikke skulle ha stolt på i dette tilfellet.

  3. Jeg har sett «White Christmas», og den er in glorious Technicolor – og YouTube-klippet ditt er i sort/hvitt. 😉 Jeg har ikke fått sjansen til å se «Holiday Inn» ennå, men jeg har planer – så snart TV1000 Classic viser den igjen, og jeg husker å programmere opptakeren.

  4. Jepp, jeg kom til å tenke på det jeg, også – og fikk det bekreftet på IMDB omtrent samtidig som du kommenterte det. Så nå er bloggingsen oppdatert – eller rettere sagt, korrigert, slik at kommentarutvekslingen fremdeles skal gi mening.

    Takk for korreksjon og oppklaring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.