SVs 18. landsmøte

Det er dag to på SVs landsmøte, og til tross for debatt til over midnatt i går, er forman bra. Det er sikkert fordi jeg var smart nok til ikke å gå på byen etterpå.

Det ble bare med en rullekebab på ei til hotellet. For kebab, det er de bra på i Bergen. Endelig skjønner jeg Pondus og Jokkes fascinasjon for «babben», som de så kjærlig kaller den, på vei hjem fra byen. Det er flere kebabsjapper i Bergen, enn det var vogner med bakt potet i Trodheim på tidlig nittitall. Men rullekebaben var nydelig, så dette er en utvikling jeg ønsker velkommen.

Men ja, det er lange dager på SVs landsmøter. Men det er greit, dette er jo feiring av de idéene vi tror på og meningsutveksling mellom mennesker som faktisk ikke er skrikende uenig om absolutt alt. Og det blir gjerne langt mer konstruktivt og informativt enn hva «underholdende» partilederdebatter med «kjapp-kjappe» programledere pleier å være. Og så er det jo massevis av politiske kjendiser her, og jeg er ikke mindre barnslig enn at jeg synes det er litt stas.

Så får vi forhåpentligvis vedtatt noen viktige formuleringer i løpet av helga. Som for eksempel at det ikke er noen grunn til å pumpe opp olje i fjærestenene i Lofoten. I vissheten om at et sterkt SV i regjering er den eneste måten å unngå dette på.

Men mye skal altså skje før den tid – Fløien skal besøkes, og torgallmenningen skal bemøtes. Og folk skal snakke. Talene og innleggene streames live på nett for spesielt interesserte, og for den som ikke hører til i menigheten følges landsmøtet av innleid kremblogger Hjorten, som koser seg skikkelig på bakerste benk.

Bildet er fildelt med SVs hjemmesider — forhåpentligvis med tilgivelse.

3 tanker om “SVs 18. landsmøte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.