Test av Acer Aspire One

«Lasses nye og forbedrede hjemmeside» begynner kanskje snart å minne mer om «Lasses nye og forbedrede Mini-PC-guide», men det er litt tilfeldig. Når de store leverandørene har bestemt seg for at denne sommeren skal være Norges mini-PC-sommer og jeg synes slike maskiner er veldig spennende, så blir det mange «smånyheter».

Les andre artikler om Acer Aspire one.


Bildet er fra Dagens IT.

Og nyheten i dag er bare det at dagens IT har testet Acers Mini-PC, Acer Aspire One. De virker nokså fornøyd, og jeg synes det høres veldig positivt ut at skjermen er såpass lyssterk at den fungerer utendørs i dagslys.

7 tanker om “Test av Acer Aspire One

 1. En annen Linux-distro er nok et must for mange, ja Espen — i alle fall de som har brukt en del Linux. Mulig jeg prøver meg med Xubuntu etter hvert, men det er visst noen driverproblemer der ennå.

  Men nå er det et poeng for meg å få den til å fungere med Linpus, også — jeg har veldig lite erfaring med Redhat og Fedore, så det er læring på høyt nivå.

  Og slike sjefer et et problem, Thomas — man ser klart fordelen med å være selvstendig næringsdrivende.

 2. Vel. Ulempen med å være selvstendig næringsdrivende er jo at du ikke har noen andre å skylde på når det går åt skogen =(

  Gleder med til Elkjøp lokalt tar inn disse, så jeg kan få testet dem. Veldig greit med 30-dagers returrett der i gården.

 3. Du har et poeng, Trond — så jeg prøver å holde meg på den smale sti.

  30 dagers returrett kan nok kanskje være et poeng, ja — selv om jeg er veldig fornøyd med min, hører jeg mange skumle historier om slike mini-PC-er som «bare dør»,. Det er nok produksjonsvolumet som fører til en viss kvote mandagsmaskiner.

 4. Hei,
  Er litt klemt mellom to versjoner av AAO. Jeg vil ha SSD, jeg vil ha min. 1GB RAM og jeg vil a 6cellers batteri.

  – Får man byttet fra vanlig disk til SSD? Er dette like ‘lett’ som å oppgradere RAM’en?
  – Finnes det noen som kan gjøre endringer (RAM/HD) og beholde garantien?
  – Batteriet er vel lett å bytte selv? Ser det til salgs for rundt 900…

 5. For å ta det siste først: Ja, det er lett å bytte batteri. Det er like enkelt som å bytte batteri på «vanlige» bærbare. Når det gjelder det andre du nevner, er jeg nesten fristet til å spørre hvorfor du vil ha minst 1 GB RAM? Det fungerer fint med 512. men uansett: Det er mulig å sette inn mer ram selv om jeg synes det er tungvindt¹ — mange har rapportert om vellykket installering.

  Videre er det mulig å få gjort det på serviceverksted. Det vil selvfølgelig koste litt, men da vil du jo beholde garantien — samt reklamasjonsretten, selvfølgelig. På Fauske hvor jeg bor, er det faktisk et autorisert Acer-verksted, men det finnes sikkert flere rundt om i gamlelandet.

  Å sette inn en Solid State Drive istedet for harddisken er også mulig, harddisken er jo helt standard etter hva jeg har forstått. Men dette er nok heller ikke enkelt og likefremt, og jeg ville nok ha hatt vel så store kvaler med det, som med å oppdatere RAM.

  Så det greieste — og tross alt billigste — er nok å få satt inn en ram-brikke til av noen proffer. Men du kan jo prøve den med 512MB RAM først?

  ¹ http://www.lassedahl.com/b/mer_ram_i_en_acer_aspire_one

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.