Thanksgiving

I dag, fjerde torsdag i november, feirer amerikanerne Thanksgiving, eller «kalkundagen» som det også blir kalt. Og vi kan si hva vi vil om amerikanerne, men i følge de fleste filmene jeg har sett, er dette faktisk en ganske krem høytid.

Ut fra hva jeg forstår, handler det om å fylle huset med folk man liker, steke en utrolig stor kalkun, drikke øl og se sport på TV før man spiser denne kalkunen, gjerne fulgt av en seanse hvor man i plenum forteller hverandre hva man har å være takknemlig for. Selv tror jeg at jeg hadde vært aller mest takknemlig for at jeg fikk lov til å være med og feire Thanksgiving …

— ja, også kone, unger, relativt god helse og sånt, da!

6 tanker om “Thanksgiving

  1. Jeg var på Thanksgiving sist lørdag hos noen venner av meg, hvor fruen i huset kommer fra USA. Utrolig fin tradisjon som jeg håper hun vil fortsette med.

  2. Høsten er så lang og trist, så det er fint med en feiring før adventstiden. I år feiret vi thanksgiving for første gang, og vi var enige om at det var koselig. Ta fri en torsdag, bruke hele dagen på å lage mat for så å spise den. Anbefales! I norske butikker finner man ikke maisbrødmiks, og eplepai så alt måtte lages fra grunnen av, det er egentlig ganske koselig med slik slow food , synd at det ikke er tid til det i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.