Topp 10: Norges største sportsøyeblikk

NRK har kastet seg over listefeberen — antagelig etter å ha sniktittet på serverlogger hos bloggere som har gjort det samme — og satser tungt på programmet «Topp 10». I første program, som jeg dessverre ikke har fått sett, tok de for seg Norges største sportsøyeblikk for menn.

Selv om jeg ikke fikk sett det, kan jeg selvfølgelig ha en mening om hvem som burde ha vunnet. «Topp ti» blir litt voldsomt for meg, jeg har mer sans for «Topp fem» — og slik ser da min liste ut:

  1. RBK mot AC Milan i 1996 Den mest spennende kampen spilt av noe norsk fotballag gjennomtidene. AC Milan ble banke på hjemmebane. Et stort øyeblikk for alle som er litt glad i fotball.
  2. Kjetil Rekdals straffe mot Brasil i 1998 Norge slår et stjernespekket Brasil i en kamp som faktisk betyr noe, og går til åttendedelsfinalen i Fotball-VM.
  3. Petter Solberg for VM-seieren i 2003 Sesongen som utrolig nok ikke ble film ble kronet med jubel på rallyengelsk:«I did it, Henning. I Finally did it!»
  4. Ole Gunnar Solskjær for Champion League i 1999 En unggutt fra Kristiansund scorer seiersmålet i Champions League, to minutter på overtid. Da er det artig med sport!
  5. Thomas Alsgaard for OL i 2002 Spurtkongen viser hvorfor han er rett mann til jobben ved å grisebanke en italiener som opptrer taktisk nært inntil det usportslige. Stafett er tidvis stor underholdning.

Kenneth har også postet en liste. Du finner alle de femten nominerte hos NRK. Er dine favoritter blant disse femten? Eller har du noen helt andre?

2 tanker om “Topp 10: Norges største sportsøyeblikk

  1. Jeg følte meg plutselig veldig gammel da jeg så programmet, for jeg hadde seieren over England i 81 og VM-stafetten i 82 på topp, før stafetten i 2002. Men savnet Bystøls OL-gull i fjor og Romørens 239 meter, som begge deler rager høyt på min liste. Og lørdag 1000 er det hopprenn i Sapporo… 😀

  2. Trykket litt for raskt på «legg til», for jeg skulle komme med mitt aller beste idrettsminne til slutt. Og det kom den dagen jeg fylte 32 år. 28.08.04 tok AndreasThorkildsen OL-gull i spyd, ingenting er for meg i nærheten av det idrettsminnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.