Underholdningsrevolusjonen

Link til bilde av Philips DVDH3330 Da jeg var liten, hadde vi store håp for framtida. I år 2000 (for det var det som var selve definisjonen på framtida) ville bilene fly, og TV’ene ville være flate og henge på veggen. Nå slo det vel ikke helt til hva bilene angår da, men TV-apparatet har i alle fall blitt til noe helt annet enn det var i 1980.

For et år siden, satt vi der med en 22’’ stor og svart TV, og en VHS-spiller som virket av og til. Men så fant min eminente kone ut at hun ville ha flat TV, og investerte i en 37’’ Philips plasma-TV. Så, fremtiden kom litt forsinket til oss, men den kom. Når det så ble sommer og Fauskemessa hadde gode tilbud fra Euronics fant jeg ut at jeg også måtte bidra litt, og det ble en Philips LX8500W hjemmekinopakke. Og nå før helga, dro vi til Bodø og kjøpte årets julegave til mor og far, en Philips DVDH3330, harddiskopptager og DVD-brenner med 160 GB harddisk.

Og kanskje begynte fremtiden med den flate TV’en som vi kunne henge på veggen – men det var først med harddiskopptageren den ble funksjonell!

VHS-kassetter fungerer ikke, det kan vi bare slå fast med en gang. Det er alt for mye plunder og heft med alt for dårlig kvalitet som resultat. En ren DVD-brenner kunne sikkert vært noe, men jeg synes DVD-brenning er treigt og lite fleksibelt. Harddiskopptageren gir veldig fleksible løsninger på akkurat de behovene som etter hvert hadde meldt seg hjemme hos oss.

For eksempel det problemet at det begynner veldig mye bra på TV akkurat i den tiden vi skal legge barna. Det er ikke noe vi vil ta vare på, men vi vil gjerne se det. Her er harddiskopptageren perfekt. Og så er det ofte sånn at programmene varer til lenge etter at vi har fått englebarna i seng. Da er det veldig behagelig å kunne se programmet når vi vil, selv om det ennå ikke er ferdig. Muligheten til å pause direktesendinger, selv bestemme hva du vil se en gang til og å se et program ferdig før du bestemmer deg for om du skal lagre det eller ikke er også muligheter som jeg ser at jeg fort blir avhengig av!

Med hjemmekinoanlegget ble jeg kinosjef hjemme i stua. Nå har jeg også blitt kringkastingsssjef! Julefilmene i år skal lagres med DVD-kvalitet! Joda, fremtiden er en fin tid, den.

3 tanker om “Underholdningsrevolusjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.