Windows Vista: Fremtiden kommer bakfra

Av alle ting i verden har jeg nå faktisk vært på Windows Vista- og Office 2007-presentasjon. Det var en selsom opplevelse.

Først var det en Powerpointpresentasjon av Windows og Office. Salgsargumentene for Windows Vista var til forveksling lik de til Windows XP – og for den saks skyld Windows 98: Det blir lettere å finne filene dine, det blir kjempesikkert, multimedia blir multimediaere og programmene starter raskere. Bare du kjøper en maskin som er kraftig nok til å behandle alle værdata på den vestlige halvkule mens du spiller kabal, da.

Så kom presentasjonen av Microsoft Office 2007. Den var litt morsom: Her er salgsargumentet omtrent slik: «Vi har gjort programpakken vår stadig mer innvilket og vanskelig å bruke, at vi fant ut at vi måtte snu». Ikke akkurat det mest tillitsvekkende salgsargumentet jeg noen gang har hørt. Vel, over på demonstrasjonen.

Selvfølgelig virket ikke ting som det skulle – Vista hadde ikke skjermkortdriver til den maskinen man prøvde Vista på, slik at ingen av de fancy effektene virket. Dessuten ble ikke maskinen og videokanonen helt enige, slik at skjermbildet gikk i svart hvert minutt eller så. Men vi fikk jo se litt.

Det nye, fancy designet betyr sikkert litt. Men hvis jeg vil ha noe fancy på skjermen, er det jo bare å velge Mac. Det vi da sitter igjen med, er Windows XP med nye ikoner og Google desktop. Og er det verdt å bruke tusenvis av kroner til ny hardware på? Kanskje unødvendig å si, men jeg synes ikke det.

3 tanker om “Windows Vista: Fremtiden kommer bakfra

  1. Windows Vista er den avgjørende faktoren når jeg nå skal ha ny maskin inn i huset. Bestillingen ligger bare å venter og Vista gjør at jeg nå velger iMac som primærmaskin. Vista gjør også at de sekundære maskinene utelukkende vil kjøre Ubuntu (eller med tiden kanskje andre Linuxer).

  2. Etter Vista-presentasjonen, og etter jeg hadde skrevet det over, fikk vi en Mac-demonstrasjon, av en som er fullstendig frelst, har brukt Mac i 15 år, er musiker og hobbygrafiker.

    Det er nok flere enn deg som konverterer til Macintosh neste gang det skal investeres i «skikkelig» maskinvare, Kyrre 🙂

  3. Et par Mac Minier står på innkjøpslista til foreldrene mine (er leeei av å fjerne spyware når vi er på besøk!), og jeg tipper at vi får en eplemaskin inn i huset her også etterhvert. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.