Spaghetti Carbonara

Joda, dette er en god, gammel rett med alt for mye historie til å lefles med av meg, men det har seg nemlig slik at jeg spiste denne på en liten pastarestaurant like ved Cyberia Internettkafé i Withfield Street i London. Her var den så enkel og så god, at jeg måtte spise den flere ganger. Og siden det er så langt til London, måtte jeg prøve selv.

Den versjonen her er ikke akkurat den samme, men den er så nær at jeg får «hjemlengsel» hver gang jeg lager den.

Ingredienser til to:

 • 5 skiver bacon
 • 3 eggeplommer
 • 1 dl revet parmesan
 • 0,5 dl fløte
 • En drøy halv pakke spaghetti (300g tørr)
 • Pepper

Kutt bacon i små biter og brun det litt. Ikke sprøstek det. Riv parmesan. Hvis du ikke får tak i hel parmesanost (spør på butikken – Mega fikser det utroligste), så kan du lage noe annet – parmesanost er en nødvendighet i denne retten, og det man kjøper i boks har ingen ting med parmesanost å gjøre. Pisk deretter eggeplommene lett.

Kok pasta. Når den er ferdig, tømmer du av vannet, og tilsetter bacon, revet parmesan, fløte og eggeplommer. Og så begynner arbeidet.

Det er ikke mye som skal gjøres, men man må røre i dette til eggeplommene gjør sausen tykk, men ikke så lenge at de blir hardkokte! Det er snakk om et minutt eller noe sånt, og det er ofte at varmen som er igjen i kasserollen er tilstrekkelig.

Når det ser ferdig ut, altså at sausen er gul og litt tykk, har du det over på tallerkener, drysser over masse nykvernet pepper og gjerne litt ekstra parmesanost, og serverer.

Brød er godt følge til. Salat også. Og en lett rødvin eller en pils.

6 tanker om “Spaghetti Carbonara

 1. Hei! Søkte på Spaghetti Carbonara på nett, tenkte å ha til middag i dag. Jeg har også et favorittsted hvor jeg spiser carbonara når jeg «drar forbi» av og til…
  nemlig Ponti’s i 2 .etg på Liverpoolstreet station i London 🙂

 2. Hei!
  Jeg spiste kjempe god spaghetti carbonara i Spania i Høstferien! Hadde så lyst på å lage det mere, så søkte på internett og endte opp her:) skal prøve denne, og får håpe at jeg synes den er like god som du gjør!

  jente som elsker carbonara

 3. Carbonara er nammenamm. Ble ledet hit via en baccalao-googling, og måtte sjekke ut hva annet du har her. Baccalaoen din hørtes virkelig bra ut, og skal prøves (førstegangslager).

  Når det gjelder carbonara vil jeg komme med litt velment kritikk. Fløte har INGENTING i god carbonara å gjøre (muligens litt krass denne). Liker du fløtevarianten har du godsaker i vente, virkelig god carbonara lages nemlig uten fløte.

  Trikset er å øke mengden eggeplommer (til to personer ville jeg brukt ca syv). Videre blander man sammen alle ingrediensene (fløte utelatt selvfølgelig), og kjører dette i en glovarm steikepanne. Nå må du virkelig jobbe med å røre dette rundt slik at alt blir stekt like mye. Etter noen minutter vil du se at alle spagettiene (av mangel på et bedre ord) får gule klumper på seg. Dette er eggeplommene og osten som klumper seg, og det som gjør at dette ser fantastisk ut, men viktigst smaker helt fantastisk. Nå har du laget virkelig carbonara!

  Videre liker jeg å bruke den sveitsiske gryere-osten (fås i bedre ostedisker), men her kan man esprimentere. Forskjellig ost vil gi forskjellig smak.

  Og det andre trikset. Smaken er proporsjonal med mengde pepper!

 4. Hei, takk for fin oppskrift på carbonara. Jeg skal snart til London på ferie og sjekket linken på Cyberia internettcafe, da kom jeg inn på en side med tvilsomt innhold. Du burde kanskje fjerne denne:-). God Påske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.