Tegnebrettet, ja …

Som jeg skrev tidligere, har jeg kjøpt meg tegnebrett.

Jeg har ikke fått tid til å bruke det så mye som jeg ville, jeg har stort sett ikke tid til noe for tiden, men jeg har da fått prøvekjørt det litt. Og siden noen lurte på hvordan jeg likte det, så kan jeg jo komme med noen ord.

Brettet er altså et Wacom Volito USB. Det kom i en grei og solid pakke, med alt som skulle være med, programvare, brett, penn og mus. Alt virket solid og greit nok, og installasjonen av alt var så problemfritt som man skal kunne forvente.

Det første jeg prøvde ut, var musen. Den fungerer akkurat som en vanlig mus, men helt uten bevegelige deler eller ledning – ledningen går jo til tegnebrettet, som da fungerer som musematte. Nøyaktig og god mus, den har bare to knapper, men når tegnebrettet først ligger der, er den et helt greit alternativ.

Men poenget her er jo pennen. Det tok veldig kort tid å venne seg til prinsippet. Pennen gir absolutt posisjonering, slik at nederst til høyre i den aktive delen av tegnebrettet er nederst til høyre på skjermen, uansett hvilke krumspring du har gjort først. Grunnen til at jeg var litt betenkt da jeg bestilte det, er at det er ganske lite i fysisk størrelse, men jeg har funnet ut at det absolutt er stort nok for mitt behov. Oppløsningen er høy nok til at jeg oppnår den nøyaktigheten jeg trenger, og hvis det hadde vært noe større, måtte jeg ha flyttet hånden unødig mye.

Selve pennen er som en vanlig penn, den ligger godt i hånden og virker presis og nøyaktig. Trykk med pennen på brettet fungerer som museklikk, og pennen har en «tommelfingerknapp» for høyre mustast. Denne trenger litt tilvenning, tror jeg – jeg synes den virket litt tungvindt. Men i de programmene jeg bruker pennen, er ikke høyre mustast så viktig.

Når det gjelder den medfølgende programvaren, likte jeg gode gamle Painter Classic – en light utgave av Procreate (tidligere Corel) Painter. Dette er et program som er laget for slike innenheter, og det har en veldig lav brukerterskel for oss som egentlig ikke kan slikt som dette.

Alt i alt? Grei kvalitet og problemfri installasjon. Pent design. Jeg synes det var verdt pengene. En morsom dings, om enn ikke livsnødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.