PC’n er død – lenge leve PC’n

illustrasjonSom jeg nevner et annet sted, døde altså en trofast sliter for meg for noen dager siden. Så, jeg måtte prøve å skru sammen noe nytt til så lav pris som mulig. Kabinett hadde jeg jo, det samme med tastatur, mus, skjerm … Egentlig hadde det holdt med et nytt hovedkort, men siden hovedkort til Pentium III 733 er omtrent like sjeldne som palestinaskjerf på Fremskrittspartiets ungdoms landsmøte, fant jeg ut at jeg måtte grave litt dypere i lommeboka.

Men ikke mye – jeg nektet å betale mange penger for å få et fungerende verktøy – men jeg innså altså at noen fler av delene i gamlePC’en var modne for utskifting. Harddisken jeg hadde var liten og bråkete, så den måtte jeg likevel skifte. Jeg fikk ikke noe hovedkort som ville ha min gamle RAM heller, så der måtte jeg også til med ny. Og jeg fant ut at jeg greide meg lenge med en passe rask AMD-prosessor. Så, her er innkjøpslisten min:

Jeg hadde en Windows 2000-lisens som jeg har installert, og jeg har planer om å prøve en Linux– eller FreeBSD-versjon også. Det er en stund siden sist. Men det får vente til jeg har litt tid, jeg bruker Windows 2000 på minst en av jobbene mine, så den sitter liksom litt i fingrene.

Ikke noen racermaskin for dere med prosessorer større enn biceps, kanskje – men å få en såpass oppegående maskin for 3300,- inklusive moms, synes jeg ikke er ille. Og hvis jeg skal våge meg til å anmelde noe, må det være at EpOX hovedkort og ATI-basert skjermkort ikke var noe sjakktrekk i utgangspunktet – skjermen ble svart. Men med BIOS- og driveroppdateringer, kan det se ut som om det går – jeg krysser fingrer, og venter og ser – jeg er fremdeles på første boot etter oppdateringene.

På den positive siden, var harddisken et funn. Seagatediskene har alltid vært stille og greie, og med 8MB cache, virker den temmelig rask, også. Anbefales!

Så, alt i alt: Jeg er fornøyd, jeg 🙂

7 tanker om “PC’n er død – lenge leve PC’n

  1. Gratulerer med ny, gammel maskin. Den er mye raskere enn min, som er en AMD Athlon 1.000 Mhz. Og 3.300,- er slett ikke galt! Nå fristet du meg til en oppgradering, gitt. Får se om jeg har råd en gang om ikke så alt for lenge.

  2. Til Kenneth: Større biceps enn prosessor? Jeg tror det. Såvidt. Prosessoren er ikke store fnugget lenger, vet du. Og til Asbjørn: Ja, det ble billig – mye på grunn av EpOX-kortet, som har oppført seg glimrende siden den BIOS/driveroppdateringen jeg snakker om, så det er et kort jeg ikke nøler med å anbefale – hvis spesifikasjonene er greie nok, da.

    Ellers er det mye billig og bra på Komplett og sånt.

  3. Jeg er generelt veldig fornøyd med EpOX. Min fars PC ble bygget på et EpOX-hovedkort i 1996, og den går fortsatt som ei kule. Vel, AMD K6 300Mhz-prosessoren er vel ikke akkurat noen kule, men maskinen er — om noe treg — i hvert fall stabil. Som et fjell.

  4. Joda, jeg tror også jeg vil bruke EpOX senere. De problemene jeg hadde, dreide seg om inkompabilitet til en bestemt grafikk-kortfamilie, noe som ikke alltid er så lett å gardere seg mot, og bortsett fra denne lille feilen, gikk alt problemfritt – montering, driverinstallasjon og det hele.

  5. Det eneste problemet jeg har med min fars EpOX-kort, er at det ikke har veldig god USB-støtte. Den er litt buggete, og jeg får bl.a. ikke skriveren til å fungere som den skal. Digitalkamera går imidlertid greit, så det er ikke et generelt problem, og skriveren fungerer med parallell-kabel uansett. Alt i alt ikke egentli et problem, med andre ord. #:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.