Siemens MC60!

Siemens MC 60Oi, lenge siden siste bloggings, ja. Ikke rart noen reagerer – men det var ikke med hensikt, Stian, det er vel kun arbeids- og politisk travelhet som er årsaken. Men uansett er det på tide å blogge, og jeg har faktisk en liten nyhet: Ny mobiltelefon.

Etter å ha vært missunnelig på Ellen lenge, og slitt med arvegods fra henne, en Nokia 5110. Den var forsåvidt ganske grei, men skrekkelig kjedelig. Og når batteriet fikk problemer med å greie seg gjennom en hel dag, var det på tide å skifte.

Den lokale Euronics-butikken hadde et kjempesalg på telefoner, det kan jo ha noe med at det er desember å gjøre? Uansett, jeg måtte ut med 800,- for en telefon med det meste av det man (ikke) trenger – med unntak av trådløs overføring, da – den har hverken IR eller blåtann – men det trenger jeg egentlig ikke på en mobiltelefon, så jeg kjøpte USB-kabelen som hører til.

Telefonen er helt grei. Liten og lett, god lydkvalitet, grei å bruke – og kjempemorsomt med alle de nye fancy greiene, som midi-ringetoner, mms og sånt, da. Kameraet var egentlig en skuffelse – skrekkelig dårlig kvalitet – men kameraet var ikke grunnen til at jeg kjøpte telefonen, så jeg kan leve med det. Men hvis kameraet er det viktigste, så må du se etter noe annet.

Jeg sleit litt med å kunne bruke telefonen som GPRS-modem. Programpakken jeg lastet ned fra www.my-siemens.com fungerte greit til å overføre data til og fra telefonen, redigere adresseboken og sånt, men selve modemfunksjonen fant jeg ikke. Det viste seg nemlig at installasjonen ikke fungerte som den skulle, man måtte starte installasjonsprogrammet direkte fra harddisken.

Men Siemens har kundeservice. Jeg fylte ut et skjema på websiden nevnt over, og dagen etter var jeg i kontakt med en hyggelig person hos Siemens, som lyttet til mine problemer og sendte meg modemdriverne og en guide til hvordan man skal bruke dem. Jeg tar sjansen på å legge dem her, jeg – i tilfelle noen Googler seg fram til denne meldingen – og så får jeg heller spørre Siemens om det er greit (Siemens sa faktisk at det er greit! ;-):

denne siden hos telenormobil.no finner du en oppskrift på hvordan du skal sette opp oppkoblingen etter at du har installert «modemet» som nevnt over. Og hvis du bruker NetCom, er innstillingene akkurat de samme, bortsett fra at du skal bytte ut «internet» med «internet.netcom.no» under det siste punktet.

5 tanker om “Siemens MC60!

  1. Jeg har fått samme mobil som Ellen gjennom jobben men jeg har enda ikke tatt den i bruk. Må vel gjøre det nå som vi får bærbare på jobb som skal kobles til nettet via den. Tenåringen i huset er mildt sagt fortvilet over at jeg ikke har tatt denne hellige gralen i bruk enda. «Kan ikke i få den da?» er omkvedet.

  2. … men det var litt tøft med GPRS modem. Endelig *helt* uten kabel, liksom – hvor som helst. Men det ble litt mindre kult når jeg fant ut at det var veldig mye dyrere enn jeg hadde trodd i første omgang 😉

  3. den er kull og bra fett og kull i formen bra grafik litt dårlig meny bør vere mere funksoner på tlf bra kamera?????+litt litte kamera men bra for det hilsen daniel+ fred

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.