PC’en er død – lenge leve … ?

illustrasjonI følge Computerworld har analyseselskapet Meta Group meldt PC’ens død. Dette er ikke så revolusjonerende, men Meta Group kommer også med noen interessante tanker om hva vi får i stedet for PC’en.

Når det gjelder arbeidsplassen, regner de med at de fleste av oss vil gå over til bærbare datamaskiner, håndholdte maskiner og lignende. Men de tror likevel at så mange som 45% av oss vil beholde «bordmaskinen» på kontoret. Jeg tror også at mange vil gå over til portable maskiner i jobbsammenheng, jeg tror kanskje færre enn 45% vil sitte med «datatårn» om tre år, jeg.

Men det nye fra Meta Group i forhold til andre spåmenn var det de sier om den totale datamaskinbruken til hver enkelt av oss:

«Innen 2007 kommer gjennomsnittsbrukeren til å samhandle med minst fire distinkt ulike datamaskiner, en personlig hjemme-pc, et «smart» digitalt underholdningssystem, en jobbdatamaskin og et mobilt informasjonsredskap».

Som regel når folk spår i fremtiden, spår de at vi vil få en enorm «ting» som skal gjøre absolutt alt. Dette har teknologispåmenn drevet med siden tidenes morgen. TV og video skulle for eksempel bli et produkt, sa de på åttitallet. I stedet ser vi jo nå at man til og med begynner å dele opp TV-apparatet, i skjerm, tuner og sorroundenhet – og at man selvfølgelig har separat DVD-spiller, kanskje en VHS, gjerne en spillkonsoll og kanskje for sikkerhets skyld kobler dette opp mot en PC, også.

Det er altså ikke den store boksen som kommer til hjemmemarkedet, noe Meta Group altså har skjønt, men sammenkoblingsmuligheter og kommunikasjon mellom enhetene. Dette gir en rekke fordeler, som at det er lett å bytte ut en enhet, at noen i familien kan surfe på nettet mens andre spiller spill og så videre, på maskiner som alle har tilgang til de samme dataene og den samme internett-tilknyningen – men den viktigste av alle fordelene er naturligvis:

Bøtter og hauger av dingser!

Joda – fremtiden ser lys ut …

2 tanker om “PC’en er død – lenge leve … ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.