Gratulerer, Tromsø!

Mine tre favoritt-fotballag i Norge er, i rangert rekkefølge, Tromsø, Bodø/Glimt og på topp: Rosenborg.

Jeg håper og tror at Rosenborg vil vinne serien til slutt, selv om jeg muligens ikke er så optimistisk som enkelte av bookmakerne, men jeg regner med at de taper noen kamper. Og mot Tromsø har RBK alltid slitt, så at Rosenborg tapte der, var ingen bombe.

Det som imidlertid overrasket meg litt, var at det virket som om Tromsø utklasset RBK fullstendig. Ut i fra referat og TV-bilder så det ut som om Tromsø lekte med Rosenborg. Og når først Rosenborg skal tape, er det morsomst at det er skikkelig.

Gratulerer, Tromsø! Måtte dette holde. Til sølv, i alle fall 😉

5 tanker om “Gratulerer, Tromsø!

 1. Ahhh…. Fikk ikke med meg kampen på verken TV eller radio. I pausen mellom skribleriet på en ekamensoppave sneiet jeg innom VG sine sider, og der, over alle mine forventinger, stod det at Tromsø ledet 3-0! Håper kompisen min tok opp kampen som han lovte. En slik kamp kan tåles å bli sett i ettertid. 4-1… Det resultatet har også ved andre anledninger resultert i gledesutbrudd, male-bonding og andre ting i Tromsø, ja.

 2. Ja, dette var triste saker gitt. Får ikke helt til å sette fingeren på hva det er som er galt med RBK om dagen. Det er jo ikke lenge siden de overkjørte Benfica i UEFA-cupen.

  Men det var veldig fornøyelig å se på Morten Gamst Pedersen i dag. Totalt dominerende, og med i det meste som skjedde. Og det er bare en ting for RBK å gjøre med slike: Kjøpe de 1. juli!

 3. Jeg vet ikke om så mye er «galt» med RBK, jeg. Sesongen i fjor var vel historisk bra med 12 kamper uten tap – før RBK møtte nettopp Tromsø – men tenk på for eksempel 2002 hvor RBK startet med tap mot Odd i første kamp og Viking i neste?

  Nei, det skal gå dårlig ennå noen runder før jeg blir *bekymret*, ja. Det er klart, det er *morsommere* når RBK vinner, men inntil videre får jeg glede meg med Tromsøfansen, og håpe Bodø/Glimt fortsetter bra. TV-kampen 16. mai, Bodø/Glimt – Tromsø, blir derfor morsom uansett 🙂

 4. Det blir nok et fyrverkeri av en kamp. RBK er nok bare i den berømte bølgedalen. Kommer til å vinne serien som vanlig i år også, men det berømmelige genrasjonsskiftet bli mer og mer aktuelt. RBK er i den situasjon at de kan kjøpe de beste spillerene i Norge og dermed holde seg et hakk over alle andre klubber i mange år framover. Forhåpentligvis har noen klubber klart overgangen til en trangere økonomi på en slik måte at salg til RBK er uaktuelt eller kan utsettes. Da vil avstanden til Trondheimsklubbens nivå etterhvert minke. Om det er postitivt for norsk fotball er en diskusjon.

 5. Rosenborg har hundrevis av millioner på bok, og de andre klubbene vil gjerne ha kloa i disse. At de da tenker kortsiktig, og gjerne selger til RBK, kan jeg forstå. Men jeg er faktisk enig med deg (Tommy) at det hadde vært greit om de hadde beholdt spillerne sine selv.

  Det ville minsket avstanden til Rosenborg, og kanskje til og med fravristet «oss» tronen, men det må skje før eller siden likevel. Og Rosenborg ville ikke funnet seg i å ikke være best – så da hadde de måttet bruke enda flere av de hundrevis av millionene på utvikling av egne spillere. Det ville nok vært skikkelig bra for norsk fotball.

  Men at RBK kjøper når tilbudene er der, det skjønner jeg godt. Og jeg synes det er bedre at nye norske stjerneskudd går til Rosenborg enn Brügge, Schalke 04 eller Panatinaikos …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.