Masse lyd!

Jeg har kjøpt meg høyttalere!

Nei, ikke sånn som de skikkelige audionome har, men jeg hadde et par små bokser fra midt på nittitallet som gjorde alt annet enn å lage god lyd, så det var på tide å bytte. Jeg så ikke helt poenget med full, høykvalitets surround på PC’en, så jeg endte opp med noe som heter «Logitech X-220 Høyttalere 2.1 2 Satelitter og Subwoofer, 32 W RMS»

Og du, for en forskjell! Det er selvfølgelig fremdeles alt annet enn god lyd fra PC’en, men nå er det i det minste tøff lyd. I mitt lille PC-hjørne kan jeg nå ha fullt diskotek. Åttitallshelter blir plutselig honning og relativt moderne greier som Eminem og Christina Aguilera høres jo kjempe ut. Det er utrolig hva en subwoofer har å si for opplevelsen av enkel popmusikk!

7 tanker om “Masse lyd!

  1. Heh. Jeg har det siste året hatt PC-en koblet opp til det alminnelige stereoanlegget (og, du for en lyd).

    Det er bare to problemer med å ha et skikkelig hifi-anlegg koblet til PCen: Jeg oppdaget akkurat hvor råttent Creative Labs lydkort _egentlig_ låter. Noen som har tips om *eksterne* lydkort med ordentlige RCA-plugger, fremfor minijack-sølet? Som fortrinnsvis ikke koster over to-tre lapper.

  2. Arve, du skulle ikke invistert i et Audigy-kort som har digitale utganger istedet? Eller støtter kanskje ikke forsterkeren din det?

    Gratulerer med god lyd, Lasse. Jeg håper jeg kan få råd til noe lignende snart selv (men det er et par andre ting øverst på ønskelista).

  3. Jeg har ikke, og har ikke tenkt å investere i surround, så digitale utganger er ikke fryktelig interessant (hvis jeg da ikke kjøper en grisedyr ekstern DAC).

    For den nysgjerrige: Thule IA100 og Mirage M595i er det jeg har.

  4. Ok, det utstyret der skal jo produsere noen lunde god lyd, også uten digital-innganger. Det finnes imidlertid alternativer til SoundBlaster som har utrolig mye bedre analog-utganger. En kamerat av meg kjøpte et jeg i farta ikke kommer på navnet på, til rundt 2.000,-. Grisegod lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.