WRC 4

Jeg var like heldig denne julen som forrige, og fikk ønsket mitt oppfylt igjen: Det offisielle spillet fra World Rally Championship i ny og bedre utgave. Nye biler, flere baner, flere modus og et penere utseende.

Dette er min tredje sesong som rallyfører i Playstation-klassen, og jeg var spent på hva teknikere mine hadde fått til denne gangen. Nettverksmuligheten er ny, men ikke så interessant for meg. Nye konkurranser og treningsmuligheter, blant annet muligheten til å følge utviklingen fra prøveløp i en Super 1600 til du kanskje ender opp som den neste Petter Solberg. Men det som alltid har vært WRC-spillenes styrke for meg er grafikken, og hvor «lettspilt» spillene er.

Si hva du vil om PS2s grafikk, men WRC er vakkert. Det er det også denne gangen, bilene ser flotte ut, gjenskinn og skygger er skremmende realistisk og naturen ser ut slik som natur gjør. Bygninger og tilskuere har også fått seg et løft i denne utgaven. Men det viktigste av alt er at det er lett å se hvor du skal! Veien langt der fremme er ikke en digital strek, men et sted du skal til, og må sikte etter.

Spillbarhet, eller hvordan spillet føles både i og utenfor løp, er veldig viktig for at et spill skal holde seg interessant mer enn et par dager. I WRC-spillene har dette alltid vært bra, men aldri bedre enn i WRC4. Navigasjonen er god (selv om jeg kunne ønsket meg hurtigmenyer til ofte brukte funksjoner), innstillingene og valgene er enkle men med mulighet for å gjøres mer avanserte, og når vi kommer oss bak rattet kjører vi virkelig racerbil.

Jeg skal ikke si noe om hvor realistisk dette er, da jeg ikke er noe særlig til å kjøre bil og definitivt ikke med 300 hester i oppimot 200 kilometer i timen på dårlige grusveier, men bilen reagerer slik jeg forventer ut fra hva jeg ser på skjermen og hvordan jeg beveger rattet. Det er lett å kjøre, og kombinert med grafikken, glimrende lyd, en veldig dyktig kartleser gjør dette WRC4 til et morsomt spill.

Men betyr dette at det er lett å vinne, og at spillet fort blir kjedelig? På ingen måte. Det skal være lett å kjøre bil, men ikke å vinne World Rally Championship. WRC4 får bestått på alle mulige måter.

4 tanker om “WRC 4

  1. Har ikke spilt dette, men holdt på å spille meg til døde på Burnout 3: Takedown. Ikke realistisk (dataspill skal jo ikke være det), men med en fartsfølelse jeg ikke har sett (følt?) maken til i noen andre bilspill!

  2. Sikkert kult det der ja 🙂 Sitter selv å venter på Gran Turismo 4, som atter en gang har blitt utsatt (europeisk versjon), nå fra 22 februar til 9 mars :

  3. Hmmm – Gran Turismo 4, ja. Jeg likte 2’ern veldig godt, men ble litt skuffa av nummer tre. Men ut fra hva jeg ser av skjermbilder av GT4, er det et absolutt «må ha»-spill, det også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.