Kvelden lister seg på tå

Kvelden lister seg på tå
Over kløverengen
Himlen har tatt stjerner på
Alle barn skal sove nå
Sove søtt i sengen

Melk og brød fra krus og fat
Er så gode venner
Med en liten trett krabat
Som skal spise aftensmat
Med små melketenner

Og to røde lette sko
Setter vi på matten
Er så slitne begge to
Men nå skal de stå i ro
Hele hele natten

Natten kommer svart og stor
Alle ting blir borte
Seil i mørke lille jord
Med en liten gutt ombord
I sin lille skjorte

Inger Hagerup

13 tanker om “Kvelden lister seg på tå

  1. Jeg husker at jeg likte dette diktet/sangen godt da jeg var liten. Tror jeg hadde det i en diktbok med Hagerup-dikt, men det demrer at det var melodi til også. Søtt er det i alle fall.

    • Stakkars stakkars Inger Hagerup, som skrev vidunderlige barnedikt, og som noen legger ut falske rykter om. Hun var gift i ca. 50 år med samme mann, og de fikk to sønner. Nå har hun vært død siden 1985. Tenkt om noen hadde satt ut sånne rykter om deg. At noen gidder å sette ut falske rykter om en så flott dame som ikke lenger kan forsvare seg. Og om så var, så er homoseksuelle fullverdige mennesker som alle andre. Hvis ikke du har noe annet å gjøre enn å baksnakke folk, så start med veldedighetsarbeid, eller gjør noe bra for mennesker du har i ditt nabolag, i stedet for å prate tull.

  2. Fantastisk nattasang, fikk denne sunget til meg når jeg var liten tidlig nittitall en gang.
    Vokste opp med en skummel overtro at natten var noe skummelt som utslettet alt som ikke var inne (ref. «alle ting blir borte») og dette gjaldt selvfølgelig også små barn – ikke ulikt det som skjer med blånisser som ikke rekker hjem innen utløpet av blåtimen.
    Vet ikke når jeg sluttet å trekke sånne koplinger, men jeg hadde leker i tre-fireårsalderen jeg aldri letet etter fordi jeg glemte dem ute dagen i forveien og antok at de dermed var borte.

  3. Nydelig dikt! Og laget til en sang av Lars Lillo . Blir jo litt matt av denne tullebukken som snakker om at Forfatteren skulle ha vært homofil. So what!!! Om hun var eller ikke. Et nydelig dikt av en flott poet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.