Acer Travelmate 382TCi

De portable PC’ene jeg har hatt hittil, har vært sånn mer eller mindre bærbare. Jeg mener, de har ikke vært enorme, men likevel store nok til at man trenger en dedikert veske og ofte et innstikkskort eller tre for å oppnå tilstrekkelig funksjonalitet. Jeg har derfor lenge ønsket meg en sånn ultraportabel, men de har vært litt i det dyreste laget for min økonomi.

Men fra en trivelig butikk her på Fauske, fikk jeg et tilbud på en demobrukt fjordårsutgave av Acers Travelmate 382TCi,. Den kommer med en Intel Pentium M 725-prosessor på 1,6GHz, 40GB harddisk, 512 MB RAM, ekstern DVD/CD-RW-combo og innebygd trådløsnett. Bortimot alt i alle fall jeg trenger. Den eksterne CD-spilleren er noe jeg ser på som en fordel. Jeg bruker slikt omtrent bare til installasjon av programvare, og det gjør jeg lite av når jeg er ute og farter – så det er spart vekt. Selve maskinen veier da halvannet kilo.

Men det “store” med den (unnskyld), er at den måler 27×22,5×2,7 centimeter. Den forsvinner således lett ned i en liten veske eller dagstursekk, men er likevel stor nok til å få plass til et skikkelig tastatur og en fungerende touchpad. Skjermen på 12,1 tommer fungerer også overraskende bra. Selv en gammel mann som meg greier meg fint med Windows XP pros standardinnstillinger i 1024×768 punkters oppløsning. Så nå er jeg endelig ordentlig mobil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.