Bra kjøring i dag!

Etter en lang karriere som forgjenger og kollektivbruker – helt frivillig og uten mye møye – hadde jeg bestemt meg for å prøve meg som bilfører. At vi fikk et barn til var en av årsakene til at jeg følte behovet. Seks mil med pendling halve uka en annen. Og en veldig sjarmerende bil en tredje …

For å kunne kjøre opp etter “gammel modell”, startet jeg med en time i fjor vinter, og gjennom våren har det vært noen sporadiske kjøretimer samt mye trening med en nervøs Ellen i et uvant passasjersete.

Bilkjøring er nemlig som alt annet: Det er vanskelig hvis du ikke kan det. Så selv om jeg har hatt mye trening, var jeg temmelig nervøs da jeg møtte opp til oppkjøring i dag tidlig. Men en dyktig sensor plukket av meg mye av dette, og kjøreturen gikk rimelig greit – med unntak av litt gir- og plasseringstrøbbel, som sensoren ikke fant å være i veien for at jeg kunne sendes i trafikken.

Så, i morgen tidlig blir det bil til jobben! Helt alene!

Takk til sensoren, kjørelærer Bjørnar, sparringspartner Ellen og moralsk støtte Steinar. Og litt kudos til meg selv!

9 tanker om “Bra kjøring i dag!

 1. Farvel til gamle prinsipper og velkommen til oss med 4 hjul!! Veldig bra å kunne dele kjøringa med deg, men mindre artig å må «krangle» om hvem som skal ha bilen … Grattis med lappen!

 2. Gratulerer så mye! Det er fint å være to stykker å dele kjøringen på. Er fortsatt solokjører i vår husholdning…

  Men forøvrig takk for advarselen! Skal være ekstra oppvakt når jeg ferdes i dine trakter i høst 😉

 3. Gratulerer med «lappen»! Det er jo greit å slippe å være avhengig av at andre skal kjøre deg dit du skal…Kjør forsiktig!

  Selv tok jeg lappen for 7 år siden, og da jeg skulle kjøre opp var jeg så redd for å stryke at jeg faktisk ble ordentlig syk i et par dager før jeg skulle ha oppkjøring. Tåpelig måte å reagere på – særlig siden jeg ikke strøk heller. Håper ikke du hadde det så ille, men skjønner veldig godt at du var nervøs, ja 🙂

 4. Gratulerer!

  Må inrømme at dette overasska meg litt. Her eg bur tek helst alle sertifikatet akkurat den dagen dei fyller 18. Eg veit ikkje om ein einaste 19-åring på fleire mils avstand som ikkje har sertifikat, og dei fleste tek traktor eller moped-sertifikat når dei fyller 16 (inkludert meg) …

 5. Du Verden.

  Ønsker deg veldig velkommen i venstre framsete. Ser av andre kommentarer at flere nesten strøk, det gjorde ikke jeg. Ikke bruk av blindsonen var forklaringen – og vups måtte man ha en omgang til. 16 år etterpå mangler fortsatt bøter, noe jeg er egentlig ganske stolt av…( Fikk en parkeringsbot av Fauske kommune, men den var de så vennlig å betale tilbake på grunn av feil skilting- så jeg velger å si at den ikke gjelds …)

  Igjen gratulere med «lappen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.