Katta i sekken

Jeg har lenge slitt med en mobiltelefon jeg ikke var bare glad i. Den var rett og slett litt for tungvindt å bruke, og den hadde et rimelig ubrukelig kamera. Så når jeg fikk muligheten til å kjøpe en ny for en krone, grep jeg den.

Da ville jeg gjerne ha en telefon som var lett å bruke, og da er Nokia vanligvis et sikkerstikk, og så ville jeg ha et kamera som tok bilder hvor man faktisk kunne se hva som var tatt bilde av. Jeg trenger ikke noe høyoppløselige greier, til det har jeg Ixusen min, men jeg ville ha noe for kanskje å kunne blogge litt fra ute på veien.

Nokia-alternativet til en krone var Nokia 3220. Den kunne ta bilder opp til 640×480 – som holder i massevis – og den kunne sende e-post. Bildene er rimelig greie – se her for et eksempel – men den har en kjempestor designfeil:

Uansett hva du gjør når du skal sende et bilde, blir det skalert ned til MMS-størrelse, 160×120 piksler. Til og med når du skal sende det som e-post! Det er det dummeste jeg har sett på en stund!

Og nå tar det jo litt tid før jeg kan kjøpe en ny billigtelefon med binding, jeg brukte jo opp bindingen min på denne telefonen. Og det tar tydeligvis en stund før det blir noe moblogging herfra. Det er begrenset hva du kan fortelle med et bilde på 160×120, liksom.

Men jeg har framdeles veldig lyst til å prøve å lage en slik mobilmail-til-blogg-gateway, så hvis noen har en mer brukendes kameramobil de ikke bruker lengre, så går det an å sende meg en mail. Adressen står i footeren.

3 tanker om “Katta i sekken

 1. Jeg hadde faktisk nettopp en T630 til overs, men jeg ga den bort til noen andre 🙂

  Men når det kommer til brukervenlighet og antall feil på telefoner har jeg inntrykk av at Sony Ericsson og andre produsenter har tatt noen skritt forbi Nokia nå om dagen..

 2. Med «Tatt noen skritt forbi» regner jeg med at du mener at andre har blitt bedre? Det kan sikkert stemme. Sony Ericsson er i alle fall veldig «in», og de av mine venner som har slike, er stort sett fornøyde.

  Den jeg byttet ut, var imidlertid en Siemens MC60′, som var spennende i 2003, men den faller litt gjennom i dag. Og jeg ble aldri komfortabel med navigeringen der.

  http://www.lassedahl.com/b/20031214_1

 3. Jeg er IKKE fornøyd med min T610. Den suger, rett og slett. Desverre er Sony Ericsson standard på jobb, så selv om mobilen min har begynt å slure, så gidder jeg ikke å bestille ny.

  Hvis vi går tilbake til Nokia som standard på jobb igjen blir jeg veldig glad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.