Sommerens dille

Jeg er ikke en sånn som slenger meg på alt som er populært. Snarere tvert i mot, jeg er litt sånn at når noe slår igjennom, så skal jeg ikke begynne med det. Og stort sett går det bra – jeg har for eksempel ennå ikke lest “Sofies verden” eller sett en Harry Potter-film – men av og til går det skeis. Som for eksempel med Su Doku.

Spaniaturen var det selvfølgelig mye dødtid. Det er jo hele poenget med en ferietur, spør du meg. Og vi kjøpte VG, da den var tilgjengelig på den nærmeste butikken. VG ble lest så grundig som det går an å lese en så platt avis, og ganske snart var det bare kryssordene og lignende som var verdt å bry seg om i den. Og det som var hver dag, var Su Doku.

Dette «Utterly Addictive Number-Placing Puzzle», brukte ca. 29 sekunder på å fange meg. Etter dette, ble det VG hver dag. Og når det ikke var nok lenger, prøvde jeg å få skrevet ut noe fra webben – men internettplassen vår hadde ingen skriver! Men på shoppingtur fant jeg altså The ‘Times’ Su Doku : The Utterly Addictive Number-Placing Puzzle – og ferien var redda!

Su Doku er like kjempegøy som andre har beskrevet det, og en absolutt anbefaling til de som liker pusleoppgaver. Og selv om jeg gjerne anbefaler boken jeg har linket til her, har jeg også funnet meg en annen måte å skaffe Su Doku-puslerier på:

Sudoku Generator, en Su Dokugenerator basert på gnome-sudoku. Denne lager Su Dokuer med ønsket vanskelighetsgrad, og lar deg laste dem ned som en pdf-fil. Den lager riktignok et pussel på hvert A4-ark, noe som blir litt voldsomt, men hvis skriveren din kan skrive ut fire sider på et ark, slik som min kan, så blir det passende størrelse.

Timesvis med irriterende morro. Kos deg!

5 tanker om “Sommerens dille

  1. Er det berre hjå meg at Su Doku-generatoren du linka til ikkje fungerar? .pdf-fila eg mottek er rett og slett heilt tom, ikkje tom på .pdf-vis, men tom til og med i notepad2 …

  2. Det andre fungerer no.

    Det finnes forøvrig tusenvis av sudokuoppgåvar på internett, men eg har leita kjempelenge etter ein plass der eg kunne lage, og skrive dei ut effektivt, og med fleire oppgåvar på kvar side…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.