Alt for Rognan

«Alt for Rognan» er en sånn der reality-serie som begynte på TV2 i uka som var. Jeg har enda ikke fått sett førsteepisoden, men jeg ser at den skal gå i reprise i morgen. Bør jeg se den?

TV2 har nemlig dette å si om Rognan:

Rognan er kommunesenteret i Saltdal i Nordland, og var en gang kjent for sin stolte trebåtbyggingstradisjon. Men behovet for trebåter forsvant og med dét forsvant den ene bedriften etter den andre. I 1979 brant den gamle trehusbebyggelsen i sentrum ned. Så ble E6 lagt utenom bygda og både turister og ytterligere næringsgrunnlag forsvant. Bare de siste tre årene har over 600 flyttet fra den lille kommunen.

Mange drømmer om å fortsatt kunne arbeide og bo i bygda.

Men nå er situasjonen den at jeg faktisk pendler til Rognan for å jobbe. Jeg jobber litt på den videregående skolen der, som er veldig langt fremme på blant annet internasjonalisering, desentralisert utdanning og entreprenørskap. Ellers er Rognan et sted med masse nytenkning. Her er masse bedrifter innenfor plastproduksjon, her har man skapt Saltdalshytta og her finner du kabelfabrikken Nexans, en av konsernets øyenstener, som blant annet produserer «navlestrenger» til offshoreinstallasjoner. Ellers finner du masse trebåthistorie her, et nasjonalparksenter, Blodveismuseet og et sjeldent flott sentrum. Så Rognan og Saltdal er et flott, levende bygdesamfunn.

Det er derfor jeg blir litt skeptisk til TV2s reklametekst her. Det høres jo ut som om Rognan er et tettsted på oppsigelse. Ingen ting kunne vært lengre fra sannheten. Dersom du kjører E6 nordover i landet vårt, så ta en avstikker innom Rognan, og se at det er slettes ikke så ille som TV2 vil ha det til.

Men OK – jeg vil nok se reprisen i morgen kveld. For, for det første kan jeg ikke komme på jobb særlig mye lengre uten å ha sett «Alt for Rognan», og for det andre: Med min kjennskap til Saltdalinger, skal du ikke se bort fra at det faktisk er skikkelig god underholdning!

Oppdatert:

Det var skikkelig god underholdning. Dette blir en fast post! Saltdalingene ble beskrevet akkurat slik som jeg kjenner dem: Løsningsorienterte, kreative og bittelitt selvopptatte. De er en fin gjeng!

33 tanker om “Alt for Rognan

 1. Alt jeg vet er at Geir Testad, som jeg gikk i klasse sammen med på gymnaset, aldri skal tilgis av meg fordi han ikke stilte opp på russerevyen. Her han turnert verden rundt med Låverbåys, og nå dette. Juling, sier jeg. Juling!

 2. Hei Elf!

  Lette etter «alt for rognan» på google, og denne siden kom frem med en gang. Det var artig!

  Jeg kan ærlig talt ikke huske at noen spurte meg om å være med på russerevyen vår. Jeg kan tenke meg at det sikkert ville blitt problematisk med øving uansett, siden jeg ikke bodde på Fauske.

  Håper du ikke gir meg så mye juling, da.

 3. Geir: Haha! Dette var dritkult!

  Slæpp off, det blir ikke verre enn at du kan gå igjen etter å ha vært inne på 3-4 sykehus, samtidig. Stikk gjerne innom sida mi og legg igjen en hilsen.

  Jill promoterer dere forøvrig heftig via sms og blogg.

  Lasse: Yay! Treff nr 1. Du hersker!

 4. Hei Elf (H….) og Geir,

  Jeg fant denne siden også og husker også at Geir skulle så absolutt ha vært med på revyen. Har sett på alle episodene og ser på dere nå. Morsomt med drag-ingen. Skikkelige råskinn.

  Bor nå i Drammen og du skal ikke se bortfra at jeg kommer og ser på forestillingen.

  Stå på videre.

  Mvh,
  Tore

 5. Såså, jenter. Jeg skjønner at hormonene kan ta overhånd her, men hvis man skal sjekke opp mannfolk fra Rognan, er det langt bedre å ta seg en tur til Saltdal til sommeren, enn å stønne seg gjennom bloggen min. Alternativt kan dere prøve Scotsman på neste Oslotur!

 6. Hallo, igjen!

  Nå vil jeg tro at mobilnummerene til alle i Rognankompaniet er hemmelige.

  Artig å se at det er flere som syns serien er artig, og vit at dere gjør oss en kjempetjeneste med å komme og se på en av forestillingene.
  …og selvfølgelig at dere fortsetter å følge med på TV’en.

  Det virker som om at det ikke er så mange som har fått med seg at det er flere forestillinger. Vi har 6 forestillinger hver uke frem til 16. desember, så det skulle være nok av muligheter til å skaffe seg en billett.

  -Geir

 7. e utruli arti å sjå at det e blitt liv ijæn på rognan 🙂
  e næstn så e angra på at e fløtta :p

  hehe e må bærre sei at e syns syinn i lars å trond så ikke får værrme på grende cupen da, men e trur de har da artiar nerri oslo :p

  e da nån så veit om kompanie bi å kjør den forestillinga på sammfundshuse ætter at de e færdi nede på chat noir?

 8. Utruli arti m Alt For Rognan!!!! MEN, men da va vel strengt tatt teit at da bei utlyst tell audition i første episode??? Når kompaniet alikevel va forhåndsutplukka???

 9. Hei!
  Synes dere er utrolig tøffe som kaster dere uti det her! alt for rognan er et must å få med seg hver onsdag:P gleder meg til å se dere, skal på forestillingen den 17 nov. utrolig kult at det er folk helt ned i 89- årgangen som er med, selv er jeg av samme årgang, og er virkelig stolt av det;););)
  Lykke til, dette kommer til å gå STRÅLENDE!
  kyss og klem, Karianne

 10. Endelig noen som setter Rognan på kartet igjen. Dette stedet ligger mitt hjerte nært da hele min fars slekt kommer og bor der oppe.

 11. Da var serien over…

  Nesten trist å se siste episode i kveld, men det var en kjempebra episode (etter min mening).

  Nå er det Chat Noir som gjelder, og det ser veldig bra ut akkurat nå!

  Deilig at det har gått så bra med forestillingene!

 12. Det bi en trist onsdag, uten Alt for Rognan!:-(
  Har sett alle episodan, å selv om eg bære e fra Harstad, så e eg utruli stolt av dem! 🙂 Satt med tåra i øyan da siste episode va slutt.
  Syns det e litt urettferdi at ikkje alle fans´n får se hele forestillinga, foreslår at kompaniet legger ut på turné… med start i Harstad! 🙂

  Dåkker e bære heilt super! Klæm t heile gjengen.

 13. Det minner meg litt om en venn av meg, som meldte sønnen sin på fotballtrening. Han fortalte meg at det var så populært med sånn knøttefotball, at det ikke var nok plasser. «De burde fikse det slik at alle fikk spille. De burde hatt flere trenere».

  Neste gang jeg møtte ham, sa han at han hadde meldt seg som trener. «For», sa han «Jeg greide ikke helt å finne ut hvem de som skulle ta vare på sønnen min var».

  Det står respekt av slik innsikt 🙂

 14. Har signert…selvfølgelig! Og sendt beskjed til alle jeg kjenner om å gjøre det samme. Hadde no helst ville hatt dem live då, men forstår det sånn at det er chatnoir som «eie» den revyen, så det tillate de ikke, (har du hørt sånt tull!) Men de ska sette opp en anna revy på Rognan 23.juni…..jaja, har no heldigvis kjenninga der….det kan jo bli folksomt i Rognan då!

 15. Jeg har også forstått det slik at revyen er Chat Noirs produkt. Men jeg kan da ikke forstå annet enn at det må gå an å kjøpe rettigheter til en TV-visning? Revyer har vært vist på TV før, og denne er jo temmelig spesiell, da.

 16. Syns TV2 bør få rettighetene til å vise revyen på tv, håper tv2 prøver seg på det… Siden de har vist veien til revyen liksom….

  Hadde vært utrolig morsomt å få sett hele showet, er ikke alle som har tid til å reise til oslo for å få den med seg…. spesielt oss studenter…. som i tillegg lever på stipend…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.