Amerikanske grillspyd

Er det noe amerikanerne kan, så er det å lage usunn mat. Og det skal vi ha av og til. På grillen, for eksempel. Så her kommer en oppskrift på grillspyd som er usunne på minst to måter.

Du trenger:

 • Svinekjøtt med mye fett – for eksempel et ribbestykke uten svor
 • 2 ts salt
 • 1 ts nykvernet, sort pepper
 • Fersk ananas
 • Maiskolber
 • Grillsaus – gjerne Black Boy® Honning Grillsaus
 • 0.5 liter Dr. Pepper eller annen vaniljecola
 • Et lite kålhode
 • En stor gulrot
 • 1 stort grønt syrlig eple
 • 2 ss sukker
 • 4 ss rømme
 • 2 ss sitronsaft
 • Ris

Skjær kjøttet i tommestore terninger. Legg det i en kasserolle, og fyll på med Dr. Pepper, salt og sort pepper. Hvis det ikke er nok Dr. Pepper kan du tilsette mer hvis du er ekstremt glad i cola, eller etterfylle med vann og en buljongterning. Kok opp, og skum av. La kjøttet trekke i en liten time mens du gjør klart resten.

Kålsalat:

Riv eller finhakk kål, gulrot og epler. Ha det i en plastikkpose sammen med rømme, sitron og sukker, og bland dette skikkelig godt. (Å blande det i en plastikkpose er den eneste måten å unngå kål over halve kjøkkenet på). Settes kaldt til den skal serveres.

Grillspydene:

Skjær ananas og mais i stykker som er omtrent like store som kjøttstykkene. Fordel kjøtt, ananas og mais på grillspyd, omtrent like mye av hver på hvert spyd. Grill så dette raskt på sterk varme, mens du pensler med Black Boy® Honning Grillsaus. Det blir gjerne mye brann av dette hvis alt fettet og sukkeret får renne ned på grillkullene, så grill gjerne på aluminiumfolie.

Når alt er gyllent og passe godt stekt, serveres det med ris til. Og selvfølgelig øl. Eller Budweiser.

5 tanker om “Amerikanske grillspyd

 1. «Og selvfølgelig øl. Eller Budweiser.» Hehe… Den var fin. Meget treffende. Det finnes bare to skikkelig øl i Norge. Dahls og Nordlandspils.

 2. Nå viser det seg at Dr. Pepper ikke er så helt enkel å få tak i, i det minste ikke her i Salten. Jeg lurer på om det nærmeste vi kommer av lett tilgjengelige erstatninger, er Pepsi cola med en kløyvd vaniljestang oppi. Dr. Pepper er altså temmelig søt, og smaker litt vanilje.

 3. Dr. Pepper smaker sure gymsokker – men jeg har tynt i meg noen sånne også en gang på slutten av 80-tallet når en radiostasjon jeg jobbet for fikk masse Dr. Pepper til ehh.. hmm. premier 😉

  Man blir litt miljøskadet av å ha jobbet i nærradio – f.eks. skyr jeg Pizza nesten som pesten – har sikkert spist min livsandel av Pizza i løpet av de 10 årene jeg jobbet i radiobransjen.

  Tror du at en som hater Dr. Pepper vil synes at kjøtt som er marienert i det er godt? Jeg lurer bare på om jeg kommer til å takle lukten av jævelskapen – så gi meg beskjed hvis Pepsi og vaniljestang fungerte godt.

  Har forøvrig fått på plass nye utemøbler og rengjort og brukt gassgrillen for første gang i år – supert. Selv om det begynte å bli litt kaldt ute når vi var ferdige med måltidet.

  Flere gode gripptips mottas med stor takknemlighet.

 4. Jarle: Vi snakker ikke bare marinert her, men endatil kokt. Men ja, jeg tror du kan synes dette er godt selv om du ikke liker Dr. Pepper. Jeg synes selv Dr. Pepper smaker omtrent som … billig parfyme, kanskje? – men det var noe helt annet å bruke det i matlaging.

  Jeg skal komme med tilbakemelding på pepsivaniljevarianten når jeg blir nødt til å prøve den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.