Biodiesel the Mythbuster way

I søndagens tidligere nevnte Mythbustersepisode tok Busterne for seg myter knyttet til det å spare noen kroner på drivstoffregninga. De prøvde det meste, fra glyserin på tanken til magisk forgasser og magnet rundt bensintilførselsledningen, selvfølgelig uten å spare en dollar. Snarere tvert i mot.

Men så var det over på noe som virket. De hentet brukt frityrolje fra et gatekjøkken, filtrerte den og kjørte i vei. Med en umodifisert Mercedes Benz diesel. Imponerende. Se videoen under her – i alle fall til noen får den fjernet …

Jeg mener, jeg har hørt at det skal være folk som har gjort slikt, og vet at man kan lage en eksplosjonsmotor som bruker stort sett alt som kan eksplodere – men å se en helt vanlig, umodifisert personbil kjøre på noe som faktisk er problemavfall, var likevel litt imponerende.

3 tanker om “Biodiesel the Mythbuster way

  1. Joda, det er klart. Men det hadde blitt en utrolig lite interessant episode av «Mythbusters». Og det er ikke alle som har den løsningen som et realistisk alternativ.

    Drosjesjåfører, for eksempel.

  2. Joda, Mythbusters som program hadde blitt trist i så måte. Min kommentar dreide seg imidlertid om den generelle uttalelsen når folk måler og måler, uten å se at det faktisk finnes et alternativ til bilen, selv om de stinker. Ref. tidligere diskusjoner om kollektivtransporten.

    Ellers tror jeg drosjesjåfører driter i hva som er billigst og har minst forbruk, der de gasser som om mannen med ljåen hang etter. I hvert fall i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.