Chickfight!

TV Norge i kveld var det et skikkelig jenteslagsmål. Eller rettere sagt, en 18-timers mars i ulendt terreng over Seilandsjøkulen! Det er selvfølgelig 71 grader nord det handler om. Norges mest seiglivede virkelighets-TV, og utvilsomt det mest severdige TVnorge har gjort.

Årets utgave har vært en bra en, med noen positive overraskelser:

  • Tom Stiansen fungerer meget bra som programleder. Jeg lurte litt på om jeg ville savne Elin Tvedt, men etterfølgeren gjør jobben bra, og har funnet sin egen stil.
  • Oppdragene har ligget på et krevende nivå, og har vært ganske varierte. Det er greit når deltagerne må slite mer med å greie oppdragene enn med å holde ut med hverandre.
  • Frikortkonkurransene er hevet til et helt nytt nivå. Entusiasmen kan tyde på at Tom Stiansen også har hatt en finger med i spillet her.
  • Endelig har en «jentemafia» greid å komme seg til semifinalen. Det har vært forsøkt før, men det har alltid virket som noen er sikker på at det er umulig for en jentegjeng å greie og komme seg til Nordkapp uten å ha med seg en mann. Lynn Stareng, Trude Spaun, Christine Vindenes og Marie Holmebakken viste at det utmerket godt går an.

Semifinalen var altså en liten helvetesmars over øya Seiland. Den endte med at Trude fikk frikort, og Marie ble stemt hjem. Så nå er favoritten min Lynn (bildet over) fremdeles med, og det vil slettes ikke forundre meg om det er hun som stikker av med det lengste strået i finalen. Uansett vil det bli en fortjent vinner.

Produksjonen er god, og TVnorge gjør det enkelt for den som vil følge med. Alle episodene kan sees fullt eller i sammendrag på web-tv for eksempel i 71° Nord-kategorien i VG-tv. På webben er også 71° Nord godt dekket med gode portretter, masse informasjon og nyheter. Og TVnorge har skjønt noe ikke mange andre har: Nyhetssakene illustreres med bilder med link til høyoppløselige versjoner på 4368×2912 piksler. Trivelig for fansen, og sikkert ganske greit for papirmedia.

Så, TVnorge leverer en flott pakke. Og når det i tillegg er en spennende konkurranse, ser jeg fram til finalen — og tar gjerne en runde til til neste år. Go Lynn!

3 tanker om “Chickfight!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.