Dinosaur i solnedgang

Når dagene er så korte som de er om vinteren nord for polarsirkelen, setter vi pris på at de er så flotte som mulige den tiden de er her. Og i dag hadde vi en skikkelig fin vinterdag. Magne og meg pakket oss inn i tykke klær, fant sparken og tok en tur for inspisere nærmiljøet i et par minusgrader og strålende solskinn fra praktisk talt skyfri himmel.

På Fauske bygges det mye for tiden. Vi holder på med noen skolebygg, noen boligfelt, vi er i startfasen på ny svømmehall og vi totalrenoverer sentrum. Mange oppfatter byggeperioden som noe skikkelig bryderi, med sperrede veier og omkjøringer, gjørmehull og jorddynger — men ikke alle er enige i det. Ungene på barnehagen til Anders og Magne har for eksempel hatt fin-fin utsikt til arbeidet som elevene ved Fauske videregående skoles linje for Bygg- og anleggsteknikk. Anders synes det er helt fantastisk at man faktisk kan gå på skole og få kjøre Moxy-dumper og gravemaskin, mens Magne snart kan navnene på alle anleggsmaskinene som finnes.

Det er et eller annet med slike maskiner som jeg alltid assosierer med dinosaurer. Spesielt når de står parkert. Jeg vet ikke helt hva det er, kanskje bare størrelsen, kanskje det at jeg forstår like lite av begge deler — men i alle fall fikk jeg en morsom tittel ut av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.