Dreamhost er morsomme. Noen ganger.

Min Veldig Vennlige Webhost Dreamhost har slitt litt på seinsommeren, noe jeg skrev litt om her. Etter dette, har ting gått litt opp og ned, men i posten Anatomy of a disaster part 2 ser det ut som om alle nødvendige skritt er tatt, og jeg ser optimistisk på høsten.

Når slike ting som beskrives i blogpostingene fra Dreamhost skjer, er det klart at mange kunder flytter på seg, og en må regne med at slike episoder skremmer en del potensielle kunder. Da er det tid for reparasjon av kundeforhold, og slikt gjør Dreamhost skikkelig.

Så nå har diskplassen min økt til over 200GB. Med 2TB månedlig båndbredde.

I tillegg øker diskplassen med 1GB i måneden, mens månedlig båndbredde øker med 16GB. Så når Dreamhost reparerer, gjør de det altså skikkelig. Dette betaler jeg da US$ 7.95 i måneden for – men hittil har jeg fått så mye «rewards» at jeg faktisk har penger stående inne på kontoen. Nye kunder får også dette tilbudet.

Hva jeg skal med 200GB plass på et webhotell? Ikke godt å si. Men det er greit å slippe å tenke på om jeg har nok plass eller ikke – og med større plass på webhotellet enn på hjemme-PC’en skulle det gå bra. Og så er det jo greit å kunne reservere et hundretalls gigabyte til backup og slikt, da.

Men mest av alt, synes jeg at det var en morsom gimmick. Og er altså fremdeles Fornøyd med Dreamhost!

(Hvis du klikker på noen av Dreamhost-linkene over tjener jeg penger dersom du registrerer deg. Det koster ikke deg noe ekstra, men hvis du ikke vil at jeg skal tjene penger på din registrering, klikker du her).

4 tanker om “Dreamhost er morsomme. Noen ganger.

 1. Hva / hvor er haken? Dvs. er det noen? 200 GB diskplass og 2 TB månedlig linje er jo vannvittig gode spesifikasjoner til en så latterlig lav sum. Du vet hva de sier, «there’s no such thing as a free lunch».

 2. Neida – det er slettes ingen gratis lunsj, vi er jo hundre-tusenvis av betalende kunder. Og som et ni år gammet hostingfirma har de nok fått betalt ned mye av startinvesteringene, samtidig som at priser på både disk og båndbredde har dalt. Så der finner du jo mye av grunnen.

  Men jeg tviler sterkt på at mange av kundene bruker særlig mye av den tilmålte diskplassen. Det er klart, dersom man går inn for det, greier man sikkert å fylle 200GB, men jeg tror ikke det er mange nok som gidder til at det blir mye press på harddiskene. Selv har jeg økt diskbruken min med rundt 100 MB siden Dreamhost økte kapasiteten min fra 2 til 20GB en gang i januar.

  Kanskje er det noen som bruker hele suppa, og dermed får en latterlig god deal. Det plager ikke meg. Jeg får «praktisk talt ubegrenset» plass til en fornuftig penge, og det er det som betyr noe for meg. Med Dreamhosts erfaring innenfor dette området, er jeg ikke veldig bekymret for at de skal gape over mer enn de greier å svelge unna.

  Ellers skriver Dreamhost litt om det her: http://blog.dreamhost.com/2006/05/18/the-truth-about-overselling/

 3. Etter å ha holdt på i ni år skulle man absolutt tro at de hadde erfaringene og kompetansen til å vite hva de driver med, ja.

  Overselging er jo veldig vanlig for ISP-er i dette markedet. Det spesielle er jo at ISP-er som overselger ekstremt mye mer enn andre ISP-er automagisk blir regnet for en bedre ISP, fordi spesifikasjonene på tjenestene er bedre, selv om de i realiteten kanskje har de samme forutsetningene. Tenker da ikke på Dreamhost, for de har jeg ingen erfaring med.

  En annen faktor er vel at båndbredde er billigere utenfor dette kongeriket.

  Selv har jeg en ISP med 150 MB diskplass og 5 GB båndbredde per måned, uten at jeg bruker opp begge deler. Selv ikke på min private maskin med 160 GB diskplass og (teoretisk) ubegrenset båndbredde bruker jeg svimlende ressurser. Men, det er greit å ha muligheten. 🙂

  Artikkelen du refererer til var for øvrig lystig lesing. 🙂

 4. Jeg har nå brukt rett over 2,3Gb diskplass (totalt for samtlige domener) hos DH og har litt over 410Gb ledig. Plass jeg sikkert klarer å bruke opp dersom jeg virkelig går inn for det, men jeg kan i skrivende stund ikke tenke ut noen reéll «bruk» som får meg til å bruke mer enn ~ 5Gb en plass.

  Det samme med båndbredden. Jeg har et snitt på ~ 55Gb i måneden (igjen for samtlige domener), og har tilgjengelig 4745Gb

  Det måtte i tilfelle være backup av «alt» jeg har liggende (vel, det holder til omtrent halvparten av alt jeg har), men det har jeg jo backup av allerede.

  Nå og da tenker jeg dog at den lave hastigheten jeg får hit, og den tildels hyppige «serverhikken» bør få meg til å flytte alt jeg har, men det blir med tanken «der og da».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.