Ny dings: D-Link MediaLounge DSM-320 Wireless Media Player

Jeg fikk idéen da jeg var på Elkjøp. Der hadde de en Linksys-boks som kunne la deg spille musikk og vise bilder fra datamaskinen på TV via trådløst nettverk. Men det var en ting denne boksen manglet: Muligheten til å vise film fra PC til TV. Men en slik boks måtte da finnes?! Og etter litt leting i mine favorittnettbutikker dukket den opp: D-Link MediaLounge DSM-320 Wireless Media Player

Dette er en boks med «stuedesign», tilkoblinger til TV og lydanlegg og ethernett og trådløst nettverk. Den viser bilder og spiller av lydfiler og film fra datamaskinen(e) din(e) hvis du deler ut katalogene med mediefiler via et serverprogram som går på datamaskinen(e). Genialt og enkelt. Jeg fikk den i dag, og var temmelig spent da jeg åpnet pakken.

Førsteinntrykk

Det første som slo meg da jeg åpnet pakken, var kabelantallet. Her var det ethernettkabel, strømkabler, videokabel og til og med en SCART-kabel. ikke værst for en boks til 1200 kroner. Ellers var det med antenne, programvareCD, en bruksanvisning på en rekke språk – også norsk – og en helt grei fjernkontroll med batterier. Selve mediespilleren har bare én knapp, så denne boksen trenger en fjernkontroll. Den er pen å se på, og glir godt inn sammen med resten av underholdningsapparatene, og den ser langt mer solid og ordentlig ut enn hva jeg hadde fryktet etter tidligere erfaring med Dlink-produkter.

Installasjon

Da jeg slo den på, fikk jeg beskjed om at jeg måtte installere D-Link Media Server på en maskin i nettverket først, og som den lydige mannen jeg er, hørte jeg etter. Installasjonen gikk problemfritt, og jeg la til et par kataloger med musikk og film. Så skulle jeg prøve å få mediespilleren opp på nett.

Jeg var skeptisk, det må jeg bare innrømme. Her skulle en Dlink-boks koble seg trådløst til min krypterte 3com-ruter. Jeg er vant til at begge disse produsentene har sine særegenheter. Men all min skepsis ble gjort til skamme. En veiviser som var umulig å misforstå tok meg gjennom konfigurasjonen, og ga meg klare og forståelige feilmeldinger når jeg gjorde noe dumt. Og så var den plutselig på nett!

Bruk

Den fungerer akkurat så bra som jeg hadde håpet på. Menyene er lettforståelige og den reagerer temmelig kjapt. Lyd- og bildekvaliteten avhenger selvfølgelig av kildefilene, men det virker ikke som spilleren trekker fra noe. Alle videoformatene jeg prøvde, fungerte glimrende. Det er også en del onlinetjenester man kan abnnere på med denne spilleren. Det har ikke jeg prøvd, så jeg kan ikke si noe om hvordan det fungerer, men det ser ut som de alle har en gratisperiode først, slik at man slipper å betale for noe som kanskje ikke fungerer.

Mediespilleren oppdaterer seg selv over nettet. Da jeg slo den på for andre gang, spurte den om jeg ville laste ned og installere siste firmware. Det ville jeg, og etterpå restartet den, og fortalte meg hva som var nytt. Imponerende, og et eksempel til etterfølgelse for andre som lager nettilknyttede bokser.

Konklusjon

Den gjør det den skal gjøre, og den gjør det bra. Hvis du samler mediefiler på PC’en din og ønsker å se dem på TV eller høre dem på musikkanlegget, er dette en boks som lar deg gjøre det. Og den ser også stilig ut 🙂 Anbefales herfra!

9 tanker om “Ny dings: D-Link MediaLounge DSM-320 Wireless Media Player

 1. Smekker, lekker sak. Har selv brukt min spillboks, Xbox, til samme formålet, men den bråket litt for mye til at det vil bli en varig løsning.

  Og det er jo Dlinken et godt alternativ.

 2. Jeg vet faktisk ikke hva tingene koster «løst». Dreamboxen havnet på, med 250Gb harddisk, ~ 5400 norskepenger i sin tid.

  Nå har jeg heller ikke hatt behov for å bytte ut «deler av» .. den, men jeg har oppgradert den og puttet inn litt mer minne og slikt. My fikling og styr, så jeg skjønner godt hva du mener 🙂

  Det eneste jeg faktisk savner er muligheten til å brenne rett på DVD. Eller. Savn er vel ikke rett ord, men jeg kunne godt tenke meg den muligheten.

  I dag FTP’er jeg over det jeg vil brenne til maskinen min og gjør det der. Det fine (og det er det eneste fine) med det er at jeg da oftest tar meg tid til å redigere bort «reklame» og «informasjon om filmer» mm. som jeg strengt tatt ikke er interessert i å se.

 3. Jeg tror jeg kan komme til å bli fornøyd når jeg får den Dreamboxen (som ryktene vil ha det til skal komme) … kommer. Den skal ha alt jeg har i dag, og DVD-brenner.

  På den andre side går det også rykter om at Dreambox må stoppe produksjonen på grunn av (tadaaa) at den kan brukes til hacking og pirat-titting.

  Men jeg er nok enig i konklusjonen din. Skulle jeg slumpe til å få meg en slik Dreambox så er det garantert noe jeg vil savne der også. Kanskje de glemmer HDTV eller noe slikt.

 4. Fordeler:
  – enkelt å komme i gang
  – gode tilkoblingsmuligheter
  – relativt rimelig
  – pent design

  Ulemper
  – uhyrlig tregt, f.eks. 12 sek å bla fram 6 neste mappenavn i «folder view» (av totalt ca 280 mapper)
  – store begrensninger på antall filer, mappestørrelser, etc.
  – ikke display på enheten, kun OSD (on screen display) på TV-skjerm e.l.

  Konklusjon
  Treg på visning av jpeg (1024×768 100-300 KB).
  Klarte ikke å vise min mp3-samling i artist- eller album rekkefølge (>1000 artister), totalt >30GB

 5. Hva er statusen på Dreambox om dagen, da? Jeg har lenge hatt lyst på den, men har ventet på at de skal komme med en kabel-TV-versjon, noe jeg ser at de har nå. Jeg skulle gjerne ha brukt denne på UPC-kabelnettet mitt for å enkelt kunne ta opp TV-sendinger, se multimedia jeg har på PC-en min på TV-en o.l.

  Men det å kunne brenne ut innholdet fra Dreambox til en DVD-plate er utvilsomt noe jeg vil savne hvis DM 500C ikke støtter dette (noe jeg ikke kan se at den gjør ut fra det jeg kan lese på hjemmesiden deres). Jeg har forsøkt å komme i kontakt med forhandlere for å stille spørsmål, men får ikke svar, så da tenkte jeg like gjerne at jeg kunne stille spørsmålene mine her.

  Vil en Dreambox fungere uten videre – forutsett at jeg har dekoderkort, naturligvis – på mitt UPC-kabeltvnett og kan den gjøre det jeg vil med den? Er den rask i bruk? Vil jeg bli fornøyd med fjernkontrollen? Er den vanskelig å konfigurere? Er en ny versjon med DVD-brenner rett rundt hjørnet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.