Fauske reiser seg

Fauske reiser seg Jeg må tilstå at jeg egentlig har blitt temmelig lei av hele russefeiringa, jeg. Spesielt når det har vokst til et pengesluk av dimensjoner blandet med mobbing og mer eller mindre tilfeldige voldsepisoder. Men innimellom kan også russen imponere.

Russen på Fauske arrangerte for eksempel idrettsdag for førsteklassingene, istedet for å døpe dem i råtten mat, og istedet for å ha vannkrig med de minste ungene fra russetoget, delte de ut smågodt. (Noen større barn ble rimelig dynka, da – men de hadde nok blitt skuffet om den tradisjonen hadde uteblitt). Det var et uttrykt mål for russefeiringen at ikke bare russen, men også samfunnet rundt dem skulle ha det ok i disse maidagene, og slik tror jeg de fleste synes det ble. Taler for dagen, artisten Grethe Vollan, skrøt også av ungdommen i talen sin.

Men selvfølgelig måtte de følge opp noen tradisjoner, også. En Fauske-tradisjon er at russen dekorerer butikker og steder i byen. På inngangsdøra til Vinmonopolet var det for eksempel hengt opp en plakat med «takk for ei fin russetid». Og da vi kjørte nedover mot rundkjøringa og marmorbautaen på Fauske i dag, så vi noe merkelig. Det tok litt tid før vi egentlig skjønte at dette også var russens verk.

«Fauske reiser seg», står det på rundballene.

2 tanker om “Fauske reiser seg

  1. Den måtte jo bare komme! Alle har snakket om fallosen i rundkjøringa siden den ble reist – og den oppfinnsomme russen billedliggjorde den =).

  2. Ikke verst den der. Russen i Molde var ikke så borte vekk de heller. Alt de framførte i russetoget var pre-fikset med navnet Aker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.