Fin frokost

Etter lørdagens handletur er det en ting som slår meg: Målt i antall fylte bæreposer, er det søndagsfrokosten som har blitt helgas viktigste måltid!

Vi spiser vanligvis vanlig, kjapp og sunn frokost med knekkebrød og spekepølse om morgenen, men på søndagen da har vi både tid til og behov for å gjøre litt mer ut av morgenmaten. Og en perfekt frokost ser for meg omtrent slik ut:

 • Earl Grey te med melk og sukker
 • Nylaget presskannekaffe
 • Juice, gjerne Tropicana Ruby Breakfast for voksne og Smooth orange for barna
 • Egg, bacon og tomat — og gjerne stekt pølse og potet dersom man er ekstra sulten
 • Kokt egg med kaviar til Knotten og Knøttet – for de er enige om at det er det beste i verden
 • Toast, gjerne Pågen Rasker
 • Hvit og brun ost
 • Syltetøy — helst hjemmerørt, men det blir dessverre mest kjøpetøy

Og så er det bare å spise. Så mye man orker. Det er tross alt en hel uke til neste andedning!

Bildet er fra Wikimedia Commons. Fotograf: Fin Fahey.

12 tanker om “Fin frokost

 1. Mmmm… Engelskmannen i meg kan ikke annet enn applaudere vilt og høylydt for dette frokostkonseptet. Et spørsmål: hva slags pølser steker du? Du skulle vel ikke ha funnet en kilde til vaskeekte britiske bangers? 🙂

  håpefull

 2. Nei, der må jeg skuffe deg, Eirik. Engelskmannen gråter vel når han hører at det til og med har blitt servert tiloversblevne grillpølser til slik frokost. Men det som er ganske godt, er stekte skiver av Falukorv. Jeg kan også tenke meg at vossakorv ville passet veldig bra i dette selskapet, men det har jeg ikke fått prøvd ut ennå.

  Ellers bor jeg såpass ruralt til jeg, vet du — at det neppe blir bangers på meg før de slipper til i basisutvalget på RIMI …

 3. Te med melk og sukker er jo godt!! Selv om vi her hjemme ikke får den så god som i England, Irland og Skotland. (har drukket te med melk alle nevnte steder)

 4. Det å sjokkeres over at andre ikke har de samme vanene som en selv, betyr det at man stadig går rundt i sjokktilstand eller at man utelukkende holder seg sammen med folk man helst vil ligne på — eller som vil ligne på en selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.